Fereşte-mă, Doamne, de „prieteni”: judecătorul Cristi Danileţ e urmărit disciplinar de Inspecția Judiciară într-un nou dosar

Date:

Share post:

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul din Cluj-Napoca, a anunțat azi într-o postare pe Facebook că e urmărit disciplinar de Inspecția Judiciară într-un nou dosar.

Asta după ce, cu câtea zile în urmă, fusese exclus din magistratură, pentru nişte motive absolut puerile: postase pe internet cum îşi tundea gardul viu şi cum îşi făcea curăţenie în curte.

”Tocmai am primit de la Inspecția Judiciară o înștiințare oficială cum că sunt urmărit disciplinar într-o nouă cauză: pentru că sunt membru în asociația VeDem Just care desfășoară activități de educație juridică pentru copii și în asociația ICDE care susține valorile fundamentale ale UE, mi se reproșează că în acest fel fac parte din ”formațiuni politice” și desfășor activități politice, incompatibile cu statutul de magistrat”, a scris Cristi Danileț, citat de portalul PressHub.

O „plângere” cusută cu aţă albă

„Interesant este că sesizarea a fost trimisă de un tânăr de 22 de ani, fără studii de specialitate. Ea are note de subsol și e formulată în limbaj juridic. Tânărul nu are cont de facebook, dar a anexat o grămadă de mesaje de pe FB de susținere a mea după excludere, mai ales cele care vin din partea unei ambasade și a oamenilor politici, dar sunt selectate doar cele ce vin dintr-un singur partid.

S-a adresat direct președintelui CSM, a cărui adresă de email nici măcar eu nu o cunosc și nu e afișată public pe site-ul CSM. Plângerea lui este făcută pe data de 15 decembrie, când eram deja suspendat, așadar când eram deja în afara sistemului juridic.

Mai mult, are 180 de pagini ca anexe, printre care un interviu de al meu din 2017 despre cartea de educație juridică și reacții ale unui șef de partid și unui europarlamentar din același partid avute în 14 decembrie”, a scris judecătorul Danileţ, pe Facebook.

Articolul din care am citat mai sus poate fi lecturat integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...