Cu toate că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, a câştigat în turul II al alegerilor prezidenţiale şi în judeţul Argeş (o premieră după 1990), au existat destule comune argeşene în care Viorica Dăncilă a obţinut peste jumătate din voturi.

În 19 comune din Argeş, Viorica Dăncilă l-a învins la contracandidatul său. Asta n-ar fi nicio mare surpriză: Argeşul e „roşu” în bună măsură, chiar dacă în plin proces de decolorare.

Surprinzător, însă, e scorul zdrobitor obţinut de dna Dăncilă în comuna Râca, din sudul judeţului Argeş.

Acolo, candidata PSD a obţinut nu mai puţin de 91,53%, faţă de doar 8,47% ale lui Klaus Iohannis. La fel au stat lucrurile, cu aproximaţie, şi acum două săptămâni, la turul I.

Atunci, candidata PSD Viorica Dăncilă a obţinut un scor nemaiegalat, de 87,86%, în vreme ce Iohannis a fost votat de numai 5,98% dintre localnici. Pe locul 3 se clasase actorul Mircea Diaconu, cu 2,39%.

Râca e condusă de un primar PSD, Georgel Burcea (foto sus), din 2004 încoace. Toţi cei nouă consilieri locali de acolo sunt, de asemenea, membri PSD.

Procentul fabulos obţinut la Râca, în Argeş, este, poate, cel mai bun scor înregistrat de Viorica Dăncilă în întreaga ţară.

Râca e o comună săracă, aflată în sudul judeţului Argeş, la limita cu judeţul Teleorman, locuită de nici 1.300 de locuitori.

sursa foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here