Şoferiţa care a ucis ieri noapte două copile, pe o stradă dintr-un cartier din nordul Capitalei urcase băută la volan, a dezvăluit azi presa de la Bucureşti, citând surse de la Institutul Medico-Legal „Mina Minovici”.

Cum e procedura în astfel cazuri, şoferiţei SUV-ului Mercedes care le-a zdrobit pe cele două copile, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi-dimineaţă a sosit rezultatul: aproximativ 0,7 la mie (după alte surse, 0,6), cifră aflată aproape de limita dintre contravenţie şi infracţiune.

Femeia s-a justificat spunând că a provocat accidentul pentru că nu conduce prea des, nu era familiarizată cu cutiile de viteze automate şi că a încurcat pedalele între ele, accelerând în loc să frâneze.

Însă faptul că se urcase băută binişor la volan n-a avut cum să-l justifice.

În mod ciudat, femeia e cercetată – încă – în stare de libertate; ba mai mult, potrivit unei televiziuni de ştiri, i s-a şi eliberat o dovadă pentru permisul reţinut, dovadă care-i dă dreptul să mai circule 15 zile.

Actualizare – În această seară, după noi audieri, şoferiţa în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore şi va fi prezentată mâine, unui judecător, cu propunere de arestare preventivă.

sursa foto: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here