Federaţia Română de Culturism şi Fitness, performanţe uriaşe în ultimii 10 ani. Sportivi din Piteşti, printre medaliaţii săi

Date:

Share post:

Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în speţă conducerea acesteia, şi-a prezentat, ieri, bilanţul ultimului deceniu, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Boutique Hotel Cocoşul de Aur din Târgu-Mureş.

„Au fost zece ani minunaţi, de excepţie, pentru culturismul românesc”, a precizat preşedintele federaţiei, în exerciţiu din 2013, profesorul de sport Gabriel Toncean, care a amintit, de asemenea, că federaţia de profil a pornit la drum, după 1989, cu un buget infim: doar 48.000 de lei.

Gabriel Toncean, omul sub a cărui conducere Federaţia Română de Culturism şi Fitness a ajuns, de la aproape zero la top 10 mondial

„548 de medalii. Este bilanțul grăitor al celor 10 ani de când sunt președintele Federației Române de Culturism și Fitness. A fost un deceniu în care România a devenit în premieră Campioană Europeană pe Națiuni, iar țara noastră și-a câștigat locul în conducerea Federației Europene și a celei Internaționale de Culturism și Fitness”, a mai spus preşedintele Gabriel Toncean.

Din punct de vedere al practicării culturismului şi fitness-ului, „am reușit să transformăm România într-un etalon sportiv la nivel mondial”, a adăugat acesta.

Şi în judeţul Argeş există numeroase săli de fitness, unde zeci şi sute de oameni practică acest sport. Nu neapărat la nivel competiţional, ci la cel de „mens sana in corpore sano”.

Dintre practicanţii la nivel înalt al acestui sport, în judeţul Argeş cei mai cunoscuţi sunt piteştenii Ruxandra Tomescu şi Cătălin Dimulescu, multipli campioni naţionali şi medaliaţi la mai multe concursuri şi turnee naţionale şi internaţionale.

sursa foto: ArgeşulOnline.ro/Sorin Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....