Concertele Ed Sheeran şi Metalica, de la Bucureşti, obligă echipa patronată de Gigi Becali, FCSB, să-şi dispute meciurile din Europa League şi cele din Liga 1 pe alte terenuri decât Arena Naţională.

Astfel, FCSB va juca meciurile din Europa League la Giurgiu, pe terenul echipei Astra, iar cele din Liga 1, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti.

„Din dorința de a informa corect suporterii cu privire la stadioanele care vor găzdui partidele FCSB de pe teren propriu în perioada următoare, facem următoarele precizări:

– ținând cont de situația gazonului de pe Arena Națională, care a fost și va fi deteriorat în urma evenimentelor culturale din lunile iulie și august 2019, clubul nostru a fost obligat să găsească cele mai bune condiții pentru desfășurarea jocurilor din preliminariile UEFA Europa League și Liga 1.

– s-a decis ca partidele din tururile preliminare ale UEFA Europa League să se dispute pe Stadionul ”Marin Anastasovici”, din Giurgiu, arenă care respectă standardele UEFA Elite 3.

– de asemenea, partidele de pe teren propriu din Liga 1, în perioada 15 iulie – 1 septembrie 2019, vor fi disputate pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, din Pitești, pe care roș-albaștrii au mai evoluat și în sezoanele trecute.

Vom reveni pe Arena Națională în luna septembrie, după ce gazonul va fi înlocuit în totalitate, conform informațiilor oferite de Primăria Capitalei.

Profităm de această ocazie pentru a mulțumi conducerilor cluburilor AFC Astra Giurgiu și FC Argeș pentru sprijinul acordat.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm alături de noi atât la Giurgiu, cât și la Pitești!”, este comunicatul postat de FCSB pe site-ul clubului www.fcsb.ro.

Bucuria primarului Ionică

Echipa bucureşteană a mai jucat şi sezonul trecut, şi acum doi sau trei ani, câteva partide la Piteşti, însă, microbiştii argeşeni n-au primit cu bucurie vestea că vor fi gazde pentru echipa pribeagă a lui Becali.

„La Piteşti, doar FC Argeş”, scriseseră suporterii Argeşului, pe zidul uneia din tribune. „Galeria s-a întors acasă la începutul sezonului trecut şi nu va mai permite ca oile ciobanului să spurce stadionul unde Nicolae Dobrin a făcut magie”, au fost ceva mai expliciţi suporterii, pe Facebook,

În afară de suporterii FCSB, mai e cineva care se bucură că echipa lui Becali vine să joace la Piteşti: primarul Cornel Ionică.

Mare iubitor de FCSB, acesta s-a bucurat şi anul trecut la vestea că are iar musafiri nechemaţi pe arena ce poartă numele lui Dobrin.

„Să nu uităm că FC Argeş este la numai patru puncte de primul loc (în noiembrie anul trecut – n.r.) şi la stadion vin la meciuri 500-600 de suporteri, în timp ce la meciurile Stelei de acum doi ani (disputate tot la Piteşti – n.n.) veneau şapte-opt, poate chiar 10.000 de oameni”, cugeta dl Ionică.

Asta arată că este interes din partea iubitorilor de fotbal şi asta trebuie să ne bucure…sunt mai mulţi oameni, suporteri FC Argeş, care nu ar avea nimic împotrivă ca FCSB să joace aici”.

În ciuda părerilor împărţite, cert e că FCSB va juca, din nou, la Piteşti. Bun venit nu ar rost să le spunem jucătorilor lui Becali; le zice primarul Cornel Ionică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here