În turul I preliminar al celei de-a doua competiţii continentale, vicecampioana României la fotbal, echipa FCSB, va debuta într-o dublă manşă contra echipei Milsami Orhei, din Moldova de dincolo de Prut.

Milsami Orhei e patronată de controversatul om de afaceri (să-i spunem, totuşi, aşa) Ilan Şor, un cetăţean moldovean de origine evreiască.

În ultima campanie electorală, Şor a fost în arest ca urmare a implicării sale într-un dosar uriaș de corupție. 

În iunie 2017, un tribunal din Moldova l-a condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare pentru o fraudă de 300 de milioane de dolari, parte din dispariția unui miliard de dolari din trei bănci mari de la Chișinău, „furtul secolului în Moldova”, cum e cunoscut cazul în presă.

Acest Şor e şi om politic, fiind şeful unui partid prorus numit „Partidul Nostru”. Un fel de ALDE moldovenesc.

Cât despre echipa de fotbal a acestui individ, Milsami are o vechime de numai 15 ani, are în palmares un singur titlu de campioană a Moldovei şi joacă pe o arenă un pic mai răsărită decât cea de la Bradu, cu o capacitate de vreo 2.500 de locuri.

Vedetele lui Milsami sunt internaţionalii moldoveni Artur Pătraş şi Vasile Jardan.

Interesant e că, deşi majoritatea jucătorilor au nume româneşti, jucătorii de la Milsami Orhei vorbesc între ei în ruseşte în timpul meciurilor.

Asta poate şi pentru că staff-ul tehnic e rusesc: Viaceslav Rusnac (principal), respectiv Serghei Dubrovin şi Oleg Şişkin, secunzi.

În opinia majorităţii microbiştilor şi oamenilor de fotbal, va fi foarte greu pentru FCSB să rateze calificarea în turul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here