După o serie incredibilă de 10 meciuri fără înfrângere şi părăsirea zonei nisipurilor mişcătoare, nimeni nu mai cutează să calculeze că, dacă joacă cu FC Argeş, are asigurate trei puncte.

Iar adversarul din această seară, FC Voluntari, nici atât.

Totuşi, meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care au profitat inclusiv de faptul că fundaşii Argeşului au început mai ezitant. Au profitat vorba vine, pentru că, exceptând două situaţii ce-ar fi putut deveni periculoase, Greab n-a avut alte emoţii.

N-a durat, însă, decât vreo 10 minute dominarea celor de la Voluntari, pentru că apoi alb-violeţii au echilibrat disputa şi au început să se apropie de poarta gazdelor.

La prima astfel de oportunitate, Argeşul a ajuns cu mingea din trei atingeri din propriul careu în poarta gazdelor: Greab a aruncat lung spre Cristi Dumitru, acesta i-a pasat „în gaură” lui Malele, care l-a driblat scurt pe Râmniceanu şi a marcat fără probleme.

Fază numai bună de pus în manualele de predare a contraatacului (foto sus).

Gazdele au ripostat, după ce şi-au revenit din şocul primirii golului, dar la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru FC Argeş. Voluntariul a avut, totuşi, o bară, singura ocazie realmente mare de a marca din prima parte.

După pauză, zbateri terne ale gazdelor, care au încercat să egaleze, dar atacurile lor au fost uşor oprite de fundaşii Argeşului. Cele trei schimbări operate în tabăra Voluntariului n-au adus plusul ofensiv sperat.

De altfel, atacurile celor de la Voluntari păreau a fi toate în reluare, uşor de anticipat, consecinţa unui joc la plesneală, doar doar o ieşi ceva. N-a ieşit mai nimic.

Mai mult, Antun Palic putea închide meciul în minutul 61: găsit excelent în careu, complet liber, de acelaşi Dumitru, croatul a nimerit bara în situaţie de unu la unu cu portarul Voluntariului.

Pe final, Argeşul a fragmentat jocul cât a putut, tăind astfel elanul Voluntariului. Antrenorul gazdelor, Bogdan Andone, probabil în disperare de cauză, a forţat în ultimele minute cu veteranul Gabriel Tamaş în atac. Zadarnic, Tamaş nu e specialist în goluri, ci în altele.

Ba chiar mai puteam marca, la ultima fază, dar Malele, scăpat spre poarta goală (Râmniceanu rămăsese în atac) a fost egoist, n-a pasat şi a pierdut mingea.

S-a încheiat 1-0 pentru FC Argeş, scor meritat, după cum au evoluat ostilităţile. Cu aceste trei puncte, Argeşul îşi depune o candidatură serioasă la un loc în play-off, fiind la numai patru puncte de Clinceni, echipa de pe locul 6.

E drept, mai sunt trei echipe care vor juca mâine şi poimâine şi care ne pot întrece în clasament (Chindia, UTA şi Gaz Metan), dar, oricum, deja e o performanţă ce-a reuşit FC Argeş: 11 meciuri fără înfrângere în campionat.

Îşi mai aminteşte cineva când s-a întâmplat asta ultima dată? Noi nu.

Actualizare – Colegul şi prietenul nostru Răzvan Marinescu, de la site-ul Argeş Sport, ne-a ajutat în ce priveşte dilema de mai sus.

„Este pentru doar a treia oară în istoria clubului când piteștenii au o asemenea serie.

✅  Sezonul 1971/72, etapele 20-30: 8 victorii, 3 egaluri; antrenor – Florin Halagian.

✅ Sezonul 1997/98, etapele 23-33: 9 victorii (8 dintre ele, consecutive), două egaluri; antrenor – Silviu Dumitrescu.

În primul caz, FC Argeș a luat titlul. În al doilea, s-a calificat pentru ultima oară în cupele europene”.

sursa foto: captură video Digi Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here