După ce fosta campioană a unei mari iubiri, FC Universitatea Craiova, a fost exclusă de FRF din competiţiile sale, în 2011 (decizie validată de Adunarea Generală a FRF, în 2012), iar în prima ligă a ajuns o echipă-clonă, înfiinţată de Primăria Craiova în 2013, azi FC Universitatea, formaţie înfiinţată de suporteri şi de fostul patron, Adrian Mititelu, a obţinut matematic promovarea în prima ligă.

FC Universitatea Craiova s-a reînfiinţat în 2017 şi a început de jos, din Liga a IV-a, promovând consecutiv până în Liga I.

FC U Craiova a remizat azi, acasă, scor 0-0, cu FC Miercurea Ciuc, în a opta etapă a play-off-ului ligii secunde. Iar cum echipa de locul 3, CS Mioveni e la 6 puncte distanţă, oltenii sunt promovaţi indiferent de rezultatele din ultimele două runde, pentru că, în raport cu Mioveniul, au avantajul rezultatelor directe.

În ce priveşte echipa din Mioveni, ea are şansa de a depăşi în clasament Rapidul şi poate, astfel, promova direct, sau poate promova după baraj, fie de pe locul 3, fie de pe locul 4.

Tehnicianul lui FC Universitatea Craiova e fostul jucător al Craiovei şi al Stelei, Eugen Trică.

Important de menţionat: într-un sondaj realizat de Gazeta Sporturilor, microbiştii craioveni/olteni au fost întrebaţi pe care dintre cele două echipe omonime din oraş le susţin, FC Universitatea sau CS Universitatea. Cam trei sferturi au răspuns că favorita lor e echipa promovată azi în Liga I şi nu clona năşită de Primăria locală, în vremea Olguţei Vasilescu.

Bun venit şi viaţă lungă în prima ligă! Fotbalul românesc are mare nevoie de echipele sale de tradiţie.

sursa foto: Facebook/FC Universitatea Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here