Într-un meci decisiv pentru accederea în play-off, FC Argeş a întâlnit azi, în deplasare (la Mediaş) pe FC Sibiu*, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Primul sfert de oră a fost relativ echilibrat, dar Argeşul a fost ceva mai prezent în faţa porţii adverse. Alb-violeţii au avut câteva incursiuni mai decise spre poarta gazdelor şi au arătat o uşoară superioritate în joc.

Au şi concretizat-o, după un penalty care a stârnit multe discuţii. Dumitru a fost faultat în careu (clar, fără dubii) iar arbitrul Radu Petrescu a arătat punctul cu var.

A executat lamentabil Malele, iar portughezul din poarta Sibiului a respins lejer. Însă, la semnalizarea unuia dintre tuşieri, centralul a dictat repetarea loviturii.

La repetare, acelaşi Malele n-a mai greşit şi s-a făcut 0-1 (foto sus). Am urmărit cu atenţie reluările fazei în care Malele a ratat de la 11 metri şi tot nu am înţeles de ce arbitrul Petrescu a dictat repetarea execuţiei.

De altfel, sibienii au protestat îndelung, dar degeaba.

O eroare mare de arbitraj, în opinia noastră (şi în cea a altor câţiva ziarişti de sport cu care am discutat), eroare pe care arbitrul Petrescu, gafeur cum e cunoscut, o va compensa, probabil, cu alte gafe.

Gazdele au egalat, pe final de primă repriză, prin Yazalde (cap de la vreo 8-10 metri)), astfel că la pauză scorul era egal, 1-1.

În partea a doua a meciului, terenul greu, desfundat (la Mediaş a plouat apropae continuu în ultimele 24 de ore dinaintea meciului) a început să pună din ce în ce mai multe probleme jucătorilor.

Din păcate, la puţine minute după reluare, sibienii au punctat din nou, după un corner: fundaşii noştri au lăsat mingea să cadă, iar africanul Yazalde a împins-o în poartă. Mai cu burta, mai cu coastele, dar a intrat.

Yazalde de la Sibiu a marcat în minutul 52, după o bâlbă în toată defensiva noastră, la un corner

A fost o greşală în lanţ a defensivei noastre: Greab a stat pe linia porţii, fundaşii centrali ai Argeşului au lăsat mingea să cadă în mijlocul careului mic, iar atacantul Sibiului n-a refuzat cadoul.

Cephas Malele putea egala, în minutul 62, dar a lovit total aiurea mingea, de la numai 8-9 metri de poartă, singur cu portarul.

De prin minutul 60 încolo s-a jucat mai mult în jumătatea de teren a gazdelor, devenită mocirloasă şi alunecoasă, uşurând astfel sarcina echipei gazdă, de a apăra avantajul luat.

Putea egala Palic, în minutul 70, al cărui şut, din lovitură liberă, a fost respins de portarul portughez al gazdelor. Presiunea Argeşului devenea din ce în ce mai puternică, dar gazdele s-au apărat bine şi n-au scăpat nicio ocazie de a contraataca.

La unul dintre aceste contraatacuri, în minutul 78, sirianul Sibiului, Aias Aosman, lansat bine în adâncime, a marcat simplu, cu latul, profitând de ieşirea ezitantă, târzie, din poartă a lui Greab.

Sirianul Aosman, de la FC Sibiu, a marcat profitând de ezitarea lui Greab

Meciul era, practic, jucat.

Golul din minutele de prelungire, marcat de Măţel, a reprezentat doar cireaşa de pe tortul neputinţei etalate azi de FC Argeş.

După această înfrângere, şansele echipei argeşene de accedere în play-off s-au diminuat; ele sunt, de fapt, mai mult teoretice. Păcat, Sibiul era o echipă de bătut, dar azi ardelenii au fost mai buni.

*Nota redacţiei – Am folosit denumirea de FC Sibiu în loc de FC Hermannstadt (aşa cum, cu alte ocazii, am folosit denumirea de FC Miercurea Ciuc în loc de FK Csikszereda) pentru că suntem o publicaţie de limbă română şi credem că în România toponimele trebuie să fie româneşti.

sursa foto: capturi video Digisport

2 COMENTARII

  1. Gata,game over.A bătut Botosaniul.Mesaj pt cei doi blatisti..Vlădoiu di Prepelita…C’est XXXX si muri,De Vasile Alecsandri…..Ati belit-o daca retrogradati.
    , , ,

  2. Apropo,de ce nu citez niciun cuvânt despre dezastrul de la echipă de volei.Inca un turneu în care tastele lui Zanfir di Davidescu au pierdut meciurile cu 0-3.A nu stiu cata oara se intampla asa ceva,si toti tac malc.Intrebare….PE CINE PROTEJATI,voi din presa.de nu se leaga nimeni de echipa de volei,care își bate joc de numele FC ARGES?by te sau.locuiesc in Philadelphia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here