FC Sibiu*-FC Argeş 1-0. Astra şi Poli Iaşi au retrogradat, noi am scăpat, dar nu jucăm nici măcar baraj pentru Europa

Date:

Share post:

În această seară, s-au încheiat meciurile ultimei etape a play-out-ului din prima ligă de fotbal. FC Argeş a pierdut la Cluj-Napoca, în faţa celor de la FC Sibiu*, scor 0-1, şi a ratat şansa de a juca meciurile de baraj pentru Conference League.

Despre meciul Argeşului cu FC Sibiu nu sunt multe de spus, decât că gazdele (să le spunem aşa, de fapt s-a jucat pe teren neutru) au dominat tot meciul, au jucat cu mult mai multă ambiţie şi au câştigat pe merit. Un singur şut pe poartă au izbutit să expedieze jucătorii lui Andrei Prepeliţă; mult prea puţin ca să poţi spera la ceva dintr-un meci.

FC Sibiu şi Voluntari, la baraj

Cu aceste 3 puncte luate nouă, FC Sibiu a urcat pe loc de baraj pentru menţinere în prima ligă. Tot la baraj va merge şi FC Voluntari, egal acasă, azi, cu UTA. Aproape sigur una dintre aceste două echipe va da piept cu CS Mioveni.

În schimb, Astra, învinsă de Viitorul cu 1-0, a retrogradat direct, braţ la braţ cu CSM Politehnica Iaşi, retrogradată deja mai dinainte.

Cu o remiză acasă, scor 0-0 cu Chindia Târgovişte, Dinamo n-a avut nicio emoţie privind eventuala cădere pe un loc de baraj. Dacă ar fi insistat un pic, Dinamo putea câştiga lejer, pentru că dâmboviţenii nu au prea pus probleme, şi puteau merge la barajul pentru Europa. „Câinii” au, însă, probleme financiare mari, iar Europa n-a părut o prioritate pentru clubul alb-roşu.

Revenind la meciul de la Cluj-Napoca, FC Argeş a dezamăgit din nou. Cu un Palic apatic, aproape inexistent şi – din nou – fără Malele, Argeşul a arătat rău, n-a fost capabil(ă) să îşi impună jocul şi a pierdut de o manieră supărătoare. Nici ceilalţi jucători care au evoluat nu au demonstrat ambiţie, dârzenie, dăruire în joc. Au jucat doar pentru că trebuia să se joace meciul şi atât.

Deşi nu a fost oferită nicio explicaţie oficială, aproape sigur Malele n-a fost introdus din cauză că mintea angolezului nu mai e (era) la FC Argeş, ci la ofertele venite de la alte echipe. Iar Luka Maric, celălalt absent din jocul cu Dinamo, din etapa precedentă, a început meciul pe bancă şi acolo l-a şi terminat.

Una peste alta, finalul de campionat ne găseşte deasupra liniei roşii, ceea ce e, totuşi, o realizare. La jumătatea campionatului regulat eram condamnaţi de multă lume.

Totuşi, perspectiva următorului sezon nu e deloc roză. Lotul actual necesită clar întăriri, altminteri vom avea de tras serios pentru a rămâne în prima ligă.

*Nota redacţiei – Am folosit şi vom folosi în continuare denumirea FC Sibiu în loc de FC Hermannstadt, respectiv FC Miercurea Ciuc în loc de FK Csikszereda, pentru că suntem de părere că toponimele şi numele echipelor de fotbal din România trebuie să fie spuse/scrise în limba română. Cel puţin noi aşa o să facem, din respect pentru limba oficială a ţării ai cărei cetăţeni suntem.

Presa de limbă germană e liberă să folosească toponimul Hermannstadt, cea de limbă maghiară are tot dreptul să scrie Csikszereda, pentru că România e o ţară liberă. Pentru noi, însă, ca mijloc media de limbă română, nu există niciun oraş Hermannstadt şi niciun oraş Csikszereda, ci doar Sibiu şi Miercurea Ciuc.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...