FC Sibiu-CS Mioveni 1-2. O victorie de povestit nepoţilor

Date:

Share post:

Meciul decisiv pentru promovarea celor de la CS Mioveni s-a jucat la Mediaș, pe un teren foarte bun și pe o vreme prielnică fotbalului. Din păcate, interes scăzut pentru meci, în rândul microbiștilor locali. Adversara, FC Sibiu (Hermannstadt) n-a fost niciodată iubită la Mediaș, unde lumea ține cu Gaz Metan. Iar Mioveniul, se știe, stă prost cu priza la publicul din afara orașului. Sarcina de a scoate fie o victorie, fie o remiză cu gol marcat, care să asigure promovarea, a fost grea pentru antrenorul Alexandru Pelici, chiar dacă pe banca adversă a stat Eugen Beza, care i-a fost jucător, apoi secund, la Sibiu.

Public puțin la meci, cel mult vreo o mie cinci sute, maximum două mii de spectatori, între care un grup de câteva sute de suporteri ai gazdelor. Pe unii chiar i-am auzit strigând „hai Șoimii!”, deși între fosta divizionară B cu acest nume și FC Hermannstadt de azi nu e nicio legătură. Vreun suporter argeșean prin tribune (am stat în tribune, nu la masa presei) nu am văzut.

„Au venit și unii de la voi, din Argeş, cu un microbuz pe care scrie Primăria Mioveni”, ne-a spus un suporter al Sibiului. Într-adevăr, la un moment dat, la tribuna I a apărut și un grup micuț (nouă inși, au fost ușor de numărat) de susținători ai Mioveniului, dotat cu 2-3 steaguri și o pancartă cu emblema orașului.

Galeria Mioveniului, doar nouă inşi, nu s-a auzit decât la finalul jocului

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru argeșeni. Căpitanul Sibiului, veteranul de aproape 40 de ani, Răzvan Dâlbea, a luat un galben în chiar primul minut de joc, pentru ca, după alte 4-5 minute, să mai primească unul și să fie eliminat. Arbitrul Horaţiu Feşnic din Cluj-Napoca a arătat corect ambele avertismente, pentru faulturi dure, ambele mai mult spre portocaliu decât de galben. Inexplicabil ce-a putut face un jucător cu experienţa lui Dâlbea.

Galeria Sibiului nu a protestat la roșu, preferând să îl înjure pe jucătorul eliminat

Mioveniul n-a speculat deloc superioritatea, în primul sfert de oră de după eliminare și s-a trezit chiar condus, din minutul 22. Yazalde a fost lăsat mult prea liber la marginea careului, a șutat puternic în stânga lui Iustin Popescu și din bară mingea a întrat în poartă. A fost prima fază de poartă a meciului.

Galben-verzii au avut o singură șansă de gol în prima parte, însă Massaro, intrat în locul lui Ișfan, inexistent, a fost blocat de Scarlatache în careul gazdelor. La pauză s-a intrat cu 1-0 pentru Sibiu şi cu niciun şut pe poartă tras de argeşeni.

Probabil beşteliţi serios la vestiar, argeşenii au ieşit mult mai decişi după pauză şi, treptat, jocul s-a mutat în jumătatea de teren a gazdelor. Probabil, şi oboseala fotbaliştilor din Sibiu a început să-şi arate efectele, după ce aceştia au alergat mult în prima repriză, pentru a suplini omul lipsă de pe teren.

Suporterii Sibiului, entuziaşti, inimoşi, dar nu le-a folosit la nimic

În minutul 56, fundaşul sibian Viera l-a faultat pe Massaro, care-i furase „pucul”, în interiorul careului. Arbitrul Feşnic a lăsat jocul să „curgă” deşi, după părerea noastră, a fost penalty destul de evident. A fost evident chiar şi pentru unii suporteri sibieni: „Lasă, meştere, mai trage şi cu noi, că până acu’ ai tras numai cu ăştilanţi”, a zbierat din tribune un localnic.

Mioveniul a dominat destul de steril, însă, în minutul 71 a dat lovitura cu largul concurs al fundaşului Viera, de la Sibiu: Massaro a şutat la poartă din căciula careului (circa 19-20 de metri), Viera a deviat involuntar mingea, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Cristiano şi s-a dus în plasă, în colţul opus.

De aici încolo, CS Mioveni a jucat extrem de inteligent, profitând de faptul că gazdele s-au aruncat în atac. Argeşenii au alternat deştept momente de posesie prelungită cu lansări în adâncime spre vârfuri. De cel puţin 3-4 ori contraatacurile galben-verzilor au prins defensiva sibiană subţiată, cu găuri imense în organizare, dar argeşenii au ratat de fiecare dată. Păcat, conturile puteau fi încheiate fără emoţii, din timp.

Pe final de meci, la unul dintre aceste contraatacuri, Rusu a scăpat spre poarta părăsită de portar, a şutat, dar portughezul Cristiano a oprit mingea cu mâna în afara careului. Cartonaş roşu şi pentru portarul gazdelor şi dublă inferioritate în ultimele aproximativ 10 minute.

Sibiul nu a mai avut forţa, în 9 oameni, să-l mai deranjeze pe Iustin Popescu. Vreo 2-3 mingi înalte aruncate în careu, respinse uşor de defensiva Mioveniului. La una dintre ultimele faze ale meciului, după un alt contraatac periculos al argeşenilor, Andrei Panait l-a lobat pe portar şi a rezolvat definitiv ecuaţia promovării.

CS Mioveni revine, după un deceniu, absolut meritat, în prima ligă şi face ca Argeşul să fie singurul judeţ din ţară cu două echipe în ediţia viitoare din Liga I. Vom reveni mâine, mai pe larg, cu lucruri inedite despre meciul de la Sibiu, lucruri care nu se văd niciodată la televizor, ci doar pe stadion. Şi nu de la masa presei, ci din tribune, dintre suporteri.

Actualizare – În euforia generală de după promovarea spectaculoasă de la Mediaş, am omis faptul că şi judeţul Dolj are două echipe de fotbal în prima ligă. La fel ar putea să aibă şi Ilfovul, dacă Voluntari elimină la baraj pe Dunărea Călăraşi. Facem cuvenita rectificare.

sursa foto: Sorin Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...