Meciul retur al celei de-a doua semifinale din Copa Libertadores, competiţia surpremă a echipelor de club din America de Sud, dintre FC Santos (Brazilia) şi Boca Juniors Buenos Aires (Argentina) a ănceput de la 0-0, scor înregistrat în prima manşă, acum o săptămână.

Ca şi meciul tur, şi returul jucat azi-noapte a fost un meci echilibrat. Dar unul în care argentinienii, cu vedetele Carlos Tevez (ex-Manchester United şi City, ex-Juventus) şi Eduardo Salvio (fost la Atletico Madrid şi Benfica) în primul 11 porneau ca favoriţi.

Boca Juniors a avut mai mult mingea şi a atacat mai mult în prima parte a jocului, dar destul de steril, cu puţine ocazii la poarta gazdelor.

Brazilienii – Santos e fosta echipă a marelui Pele – au arătat un plus de tehnicitate şi de clarviziune în joc şi au reuşit să deschidă scorul după un sfert de oră, după ce avuseseră o bară la primul atac al meciului.

Argentinienii au ripostat prin Tevez, principalul pericol pentru poarta lui Santos, dar internaţionalul argentinian n-a prins o zi prea inspirată.

O mare ocazie a lui Santos la poarta celor de la Boca Juniors

Calificarea a fost tranşată de brazilieni imediat după pauză, când Santos a marcat de două ori, după două acţiuni individuale de excepţie, pur braziliene.

Profitând, e drept, şi de naivitatea inexplicabilă la acest nivel, arătată de fundaşii centrali ai oaspeţilor.

În finală se vor duela, astfel, două echipe din Brazilia: FC Santos, învingătoarea de azi-noapte, şi Palmeiras Sao Paolo, care a trecut în cealaltă semifinală de o altă echipă mare a Argentinei, River Plate Buenos Aires, cu scorul general de 3-2.

Deşi, de regulă, finala Copa Libertadores se joacă în dublă manşă, anul acesta va fi un singur meci. El se va juca pe teren neutru, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în data de 30 ianuarie.

Casele de pariuri o dau ca favorită pe Palmeiras (locul 6 în clasamentul la zi, cu 47 de puncte din 27 de meciuri). Santos ocupă locul 9, cu 42 de puncte, dar din 28 de meciuri jucate.

sursa foto: capturi video SBT TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here