Ce început mai prost de meci poate exista decât ca adversarul să-ţi dea gol la primul său atac? De un astfel de debut de meci a avut parte, în această după amiază, CS Mioveni, în jocul susţinut în deplasare cu FC Miercurea Ciuc.

Gazdele au punctat prin Casiadi, perfect lansat în adâncime prin „gaura” căscată între fundaşii centrali argeşeni. Atacantul ciucan a profitat şi de o uşoară indecizie a portarului Iustin Popescu, care nici n-a ieşit hotărât, în întâmpinare, nici n-a stat pe linia porţii.

Miercurea Ciuc a deschis scorul la primul său atac de după fluierul de start

Aşa că a fost executat şi gazdele au făcut 1-0 după nici un minut de joc. Mioveniul n-a prea reacţionat după primirea golului, tot gazdele având mai mult iniţiativa.

Prima fază cât de cât interesantă la poarta gazdelor am consemnat-o abia în minutul 34, când centrarea lui Işfan s-a scurs paralel cu poartă, cu fundaşii CIucului asistând pasivi.

Două minute mai târziu, fostul jucător al celor de la Miercurea Ciuc, Veres Szilard, a trimis un „cap” periculos, prins, însă, sigur, de portarul slovac al Ciucului, Rybansky.

La următorul atac al Mioveniului, slovacul a scăpat mingea în mod inexplicabil, iar de la 2-3 metri de poartă, Ştefan Blănaru, surprins cu spatele la fază, a marcat cu călcâiul golul egalării (foto sus).

A fost semnalul trezirii echipei argeşene, care putea face imediat 2-1, dar Işfan a ratat cu seninătate o oportunitate imensă, singur cu portarul. Oricum, meciul s-a echilibrat după egalare, iar Mioveniul a început să fie mai prezentă în treimea gazdelor.

Imediat după fluierul de final al reprizei secunde, CS Mioveni a trecut din nou pe lângă gol, acelaşi Işfan mai ratând o dată, singur cu portarul advers.

Işfan n-a vrut să înscrie singur cu portarul şi pace

Dacă Mioveniul n-a vrut să dea gol, au vrut gazdele: Norbert Pinter a punctat, în minutul 51, cu un şut slăbuţ, dar foarte bine plasat. Acelaşi Pinter mai putea marca şi în minutul următor, dar a reluat slab o centrare ideală, peste apărarea Mioveniului.

Introducerea lui Oancea în locul lui Şerbănică a dinamizat jocul ofensiv al Mioveniului şi a fost cât pe ce ca şutul puternic lui Oancea, din minutul 55, să aducă egalarea. Mingea a trecut, însă, un pic pe lângă stâlpul din dreapta al porţii.

Jocul s-a mutat apoi, treptat, din ce în ce mai mult în treimea gazdelor. Dominarea Mioveniului a fost, din păcate, cam sterilă, fără a pune realmente în pericol poarta celor de la Miercurea Ciuc. Numai Dorinel Oancea a şutat de vreo trei ori la poartă, dar n-a nimerit-o deloc.

O rază de speranţă a licărit în minutul 82, când Meszaros de la gazde a văzut (corect) al doilea galben şi a fost eliminat. Imediat, Coşereanu a şutat bine, dar uşor alături de ţintă.

Harghitenii s-au retras în jumătatea proprie pentru restul meciului şi au încercat să ţină de rezultat, în minutele rămase, trăgând de timp cât s-a putut.

Debutantul Coman (19 ani) a marcat profitând de apatia portarului gazdelor

Tactică falimentară, pentru că CS Mioveni a mai profitat o dată de forma slabă a slovacului din poarta gazdelor. Acesta, în ciuda unei staturi impresionantă, de aproape 2 metri, n-a ieşit la o centrare în careul mic, iar puştiul Coman, un debutant, recent introdus în teren, a marcat cu capul din câţiva metri.

S-a încheiat 2-2, un scor care nu ajută mai deloc pe CS Mioveni, în tentativa de promovare directă. E, însă, un punct care le poate garanta galben-verzilor prezenţa la barajul pentru promovare.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here