FC Argeş vrea un loc de baraj. Nu de retrogradare, ci de Conference League

Date:

Share post:

În conferinţa de presă de azi, în care a fost prezentată noua conducere tehnică a lui FC Argeş (am prezentat-o ieri, aici, la finele interviului cu omul de afaceri Viorel Tudose), noul manager sportiv, Răzvan Tunaru, a spus răspicat că obiectivul echipei nu este salvarea de la retrogradare, cu unul din primele două locuri din play-out, care dau drept de baraj pentru calificarea în Europa Conference League.

Aserţiunea dlui Tunaru poate părea şocantă, având în vedere că FC Argeş e pe penultima poziţie, loc direct retrogradabil; în atare condiţii, menţinerea în prima ligă pare un obiectiv mult mai realist.

Momentan, pe cele două locuri fruntaşe din play-out se află FCU Craiova (Mititelu) şi U Cluj-Napoca, cu câte 40, respectiv 34 de puncte. FC Argeş are 27. După înjumătăţirea punctelor, diferenţa se reduce la 4, respectiv 6 puncte, ceea ce e un ecart care ar putea fi recuperat.

Totul e ca echipa să joace şi să adune puncte. Managerul sportiv Răzvan Tunaru e convins că asta se va şi întâmpla.

Răzvan Tunaru, noul director sportiv al lui FC Argeş, şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ

„Nu o să vorbesc prea mult despre mine, că nu are rost. Ne ştim, sunt alţii mai importanţi faţă de mine. Am venit cu inima deschisă. Indiferent de situaţia în care suntem pe moment, de acum încolo suntem pe un drum bun… am vorbit cu toată lumea, jucători, antrenori, iar obiectivul nostru este clar: să ajungem cât mai în sus şi dacă putem să prindem barajul pentru cupele europene (adică pentru Europa Conference League – n.r.). NU avem alt obiectiv.

Dacă ştiti să îţi apropii jucătorii, dacă şti ce ai de făcut, se poate… indiferent de unde eşti, trebuie să îţi faci treaba.

Nu ne gândim să nu luăm trei puncte poimâine (cu Petrolul, acasă – n.r.) iar de luni ne punem la masă şi vom vedea pe cine putem aduce (jucători – n.r.). Este foarte greu, pentru că nu mulţi nu sunt liberi.

Domnul primar (Cristian Gentea – n.r.) domnul Lucreţiu Tudor (administratorul public al oraşului – n.r.) domnul Foamete (Mihai Foamete, jurist la Primărie şi preşedinte al Consiliului Director al FC Argeş – n.r.), domnul Tudose (Viorel Tudose, proprietarul firmei Getica 95, unul dintre sponsorii echipei – n.r.)… toţi au apelat la serviciile mele… nu are rost să ne ferim.

Ştiu ce condiţii sunt în momentul acesta, ce lot avem, cine este aici, şi am zis că nu pot să refuz, mai ales că îmi place să mă lupt cu greul şi să demonstrez că se mai poate… să dea Domnul să iasă, să dau şi eu o „palmă” la unii”, a declarat Răzvan Tunaru.

În ce-l priveşte, antrenorul interimar Dragoş Radu a preferat să vorbească mai mult despre jocul de sâmbătă, de acasă, cu Petrolul Ploieşti, o altă echipă aflată în mare suferinţă şi care, mai mult ca sigur, va veni la Piteşti să scoată punct sau puncte.

Antrenorul Radu a accentuat, de asemenea, că la echipă vor fi schimbări.

„Cunosc majoritatea jucătorilor, pentru că sunt de 8 luni la echipă. Am fost la toate meciurile şi antrenamentele, le-am văzut cred că pe toate. Poimâine întâlnim o echipă care se apără foarte bine, într-un sistem 5-3-2, cu jucători masivi, cu forţă, dar şi jucători creativi ca Budescu sau Gicu Grozav.

Nu ne mai interesează ce a fost, ne dorim doar să câştigăm acest meci.

Vor fi anumite schimbări, idei de joc, mâine vom intra în cantonament. Am nişte idei clare, pe care le-am şi exersat cu jucătorii, iar în momentul de faţă nu ne interesează decât victoria.

Noul antrenor principal interimar, Dragoş Radu, are câteva etape la dispoziţie să arate ce poate

Sunt foarte mulţi străini, dar sunt jucători profesionişti si trebuie să înţeleagă că numai ei pot să scoate rezultate pe teren. Este lotul care este, nu am timp de evaluarea lor individuală, este un lot de 30 de jucători iar ei trebuie să îndeplinească obiectivele clubului FC Argeş”, a spus Dragoş Radu.

Meciul FC Argeş-Petrolul Ploieşti, din ultima etapă a sezonului regulat, se va juca sâmbătă, de la ora 17,30, pe stadionul Nicolae Dobrin.

După care, săptămâna cealaltă începe play-out-ul, în care se vor decide echipele retrogradate – ultimele două – cele care vor juca baraj de menţinere/promovare cu locurile 3 şi 4 din liga secundă (locurile 3 şi 4 de la coadă), respectiv echipele care vor juca baraj pentru Europa Conference League (primele două clasate).

sursa foto: ArgeşulOnline.ro/Bogdan Dumitru, capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....