Ieri după-amiază, FC Argeş a întâlnit pe teren propiu echipa Petrolul Ploieşti. Alb violeţii au câştigat la scor de neprezentare.

Elevii antrenaţi de Emil Săndoi au obţinut o victorie foarte importantă, în faţa lupilor galbeni, urcând pentru moment pe locul secund, cu 21 de puncte în clasamentul ligii a doua de fotbal.

Piteştenii au făcut un meci perfect, din primul până în ultimul minut, fără a da vreo şansă adversarului. Alb-violeţii au deschis scorul chiar din minutul trei, prin Buhăescu,  care după ce a a fost servit perfect de la Năstăsie, l-a executat cu sânge rece pe Tordai.

Alb-violeţii puteau majora scorul până la pauză, însă Șerbănică nu l-a putut învinge pe portarul oaspete. Echipa din Ploieşti a avut şi ea şansa egalării la şutul lui Ţigănaşu, de la 35 de metri, care a zguduit transversala, şi la lovitura de cap a lui Şaim, care s-a dus peste poartă.

Imediat după începutul reprizei secunde, FC Argeş a marcat în minutul 48 prin Năstăsie, care a scuturat plasa porţii lui Tordai cu un şut la colţul lung, la care acesta a fost doar simplu spectator. A fost o combinaţie cu Buhăescu care a făcut şah-mat defensiva visătoare a ploieştenilor.

Ultimul gol al partidei a fost marcat în minutul 90+3 în urma unei lovituri libere de la 18 m, transformată de mijlocaşul Vasile Gheorghe, la care Tordai nu a avut nicio reacţie, fiind nevoit doar să scoată mingea din plasă pentru a treia oară.

Această victorie este una de moral pentru alb violeţi, tinând cont ca urmează derby-ul local cu CS Mioveni, partidă programată miercuri, 10 octombrie 2018, de la ora 19,30, pe stadionul Orăşenesc din Mioveni.

Emil Săndoi
Emil Săndoi

Mulţumit de grupul format

„Am întâlnit o echipă foarte bună care a făcut nişte transferuri de marcă. Petrolul a adus jucători care erau titulari în prima ligă. S-a şi văzut acest lucru în unele momente ale jocului, dar cred că şi noi suntem una dintre cele mai bune echipe din campionat.

Meciul a început favorabil pentru noi pentru că am reuşit să ne desprindem repede pe tabelă. Şi inspiraţia lui Năstăsie, dar şi plecarea lui Buhăescu în spaţiul liber, a contat foarte mult.

Sunt o persoană realistă şi poate pe undeva scorul este cam dur. Şi Petrolul a avut momente de joc foarte bun.

Sunt foarte mulţumit de grupul format, vreau să-i felicit pentru realizări şi pentru ce încearcă să facă antrenament de antrenament şi meci de meci. Sunt nişte băieţi admirabili de care m-am ataşat foarte, foarte, mult.

Nu spun asta după rezultatul de azi. O spuneam şi dacă avem un rezultat negativ, cu toate că în ultima perioadă s-a întâmplat foarte rar. Poate ne trebuie şi nouă mai multă experienţă de joc în unele momente.

Câteodată, nu ştim să gestionăm anumite momente, dar asta se creează în timp. În apărare noi avem jucători tineri sub 21 de ani, care nu au experienţă deosebită.

Cu excepţia lui Vişa şi a lui Gugu, atunci când a jucat, avem trei jucători sub 21 de ani, Ureche, Turda şi Hreniuc. Tofan şi Şerbănică erau sub 21 în campionatul trecut.

Din zece etape să pierzi un singur meci, de maniera în care l-am pierdut, spune ceva. Nu o să uit niciodată, pentru că nu meritam să pierdem acel joc. Să reuşeşti să câştigi acasă, cu U Cluj şi Petrolul, două echipe de tradiţie care sunt favorite la promovare, nu este la îndemâna oricui.

Nu putem să o numim întâmplare. Trebuie să ne pregătim la fel de bine în continuare. Să mai avem şi puţină şansă, pentru că fără şansă, nu se poate în fotbal. Va fi un campionat foarte greu.

Mă bucur pentru Vasile Gheorghe că a marcat. Îmi pare rău de Enceanu că în meciul trecut a avut două ocazii mari, dar probabil că o să spargă gheaţa şi va marca cât de curând, pentru că are o calitate deosebită. Îşi elimină cu uşurinţă adversarul din joc, se simte cu ceilalţi jucători, are un control al balonului foarte, foarte bun.

În numele grupului, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit la stadion să ne susţină. Îi aşteptăm în continuare să ne susţină, ca de fiecare dată. Să fie ferm convinşi că vom face tot ce depinde de noi să obţinem rezultate cât mai bune”, a declarat Emil Săndoi la finalul partidei.

Leo Grozavu

Supărat pe jocul echipei sale

„Victoria piteştenilor este meritată. Îi felicit pe această cale. Din păcate, este greu să emiţi pretenţii atâta timp cât faci greşeli personale. Eram avizaţi de ceea ce se întâmplă.
În minutul 3 am primit un gol care putea fi uşor evitat. Din păcate, când am venit de la pauză s-a întâmplat la fel. Atâta timp cât faci greşeli individuale, e foarte greu să emiţi pretenţii.
De fiecare dată când se pierde un joc antrenorul este de vină şi formula de joc este nepotrivită. Ăştia sunt jucătorii pe care îi avem şi pe ăştia i-am introdus. Cei mai buni jucători pe care îi avem în momentul de faţă…Messi e ocupat la Barcelona. Thiago Silva e pe la Paris Saint Germain…Ăştia sunt jucătorii şi cu ăştia jucăm…Nu este plăcut pentru nimeni să pierzi cu un asemenea scor. Suntem o echipă formată de puţin timp. Încă nu suntem cu toţii la nivelul la care vrem să ajungem”, a declarat tehnicianul Petrolului, Leo Grozavu.

„Campionatul este foarte lung, puncte se vor mai pierde… E fotbal..Dacă ar fi o ştiinţă exactă am şti dinainte. Diferenţa se face la forma de moment. Capul face diferenţa. Sunt zile mai bune, zile mai puţin bune. La cinci zile distanţă după 5-0, iei un 0-3. Astăzi nu putem să spunem că am făcut o partidă dezastruoasă. Am pasat, am şutat. Am întâlnit o echipă care ştiam cum interpretează jocul”, a spus Grozavu la conferinţa de presă de după meci.”

 

sursă foto: facebok.ro/Fotbal Club Arges Pitesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here