FC Argeş a câştigat meciul încheiat acum câteva minute, la Sânmartin, în Bihor, cu Luceafărul Oradea, scor 2-1, după un meci echilibrat, dârz disputat.

Meciul s-a jucat pe o ploaie deasă, sâcâitoare, pe o vreme rece, neprielnică fotbalului, în faţa unei asistenţe cvasiinexistente (vreo 30-40 de spectatori, cu ziarişti cu tot).

Primele minute au aparţinut gazdelor, apoi Argeşul a echilibrat jocul, treptat. Ritmul de joc a fost destul de alert, cu câteva ocazii de ambele părţi.

De la FC Argeş s-a evidenţiat portarul Nicuşor Grecu, care a salvat în două sau trei rânduri mingi clare de gol.

FC Argeş s-a apărat bine şi a contraatacat periculos de câte ori a avut ocazia

Şi ai noştri puteau marca, dar fundaşul central Grigore Turda, urcat în careul advers la o fază fixă, a tras alături din numai câţiva metri.

S-a intrat la cabine, la pauză, cu scor alb.

După pauză, bihorenii au avansat spre careul lui Grecu cu toate liniile, dar au irosit cele câteva oportunităţi avute.

Argeşul a încercat să speculeze orice şansă de a contraataca şi, la una din aceste oportunităţi, Cătălin Barbu a finalizat frumos, cu un şut la firul ierbii, o acţiune personală care ni l-a reamintit pe tatăl său, cel poreclit „Cobra”.

Luceafărul a părut un pic descumpănită, după golul primit în minutul 62, dar a revenit repede în jumătatea Argeşului şi a egalat după numai şapte minute.

A punctat fundaşul central african Francois Yabre (adus de Luceafărul din din Burkina Faso), cu un „cap” din câţiva metri.

Gazdele s-au aruncat şi mai abitir în atac, încercând să obţină toate cele trei puncte, vitale pentru ele în lupta pentru evitarea retrogradării. Argeşul a absorbit cu calm presiunea gazdelor şi a aşteptat ocaziile de a contraataca.

Tactica antrenorului Eduard a dar roade, pentru că, în minutul 81, un contraatac al alb-violeţilor a fost finalizat de Vasile Buhăescu, care a reluat în plasă, simplu, o minge bâlbâită de portarul Moga.

Au jucat echipele:

Luceafărul Oradea: Moga – Ciul (min. 83, Wanya), Oros, Yabre, Moihedja – Prejmerean, Lu, Dulca, Paraschiv (min. 67, Mitrică) – Pop, Bebey min. 76, Luduşan).

FC Argeş Piteşti: Grecu – Tofan, Vişa, Turda, Oancea – Şerban, Panait, Florescu (min. 76, Buleică) – Barbu (min. 64 Hreniuc), Năstăsie (min. 84, Alin Popa), Buhăescu,

sursa foto: Fotbal Club Argeş Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here