FC Argeş-UTA 0-1. Dominăm, dar nu punem poarta adversă în pericol, nu dăm gol şi nu facem puncte

Date:

Share post:

După o primă etapă jucată în deplasare şi soldată cu un eşec nemeritat contra celor de la CSU Craiova, FC Argeş pornea ca favorită, în această seară, împotriva Bătrânei Doamne, UTA. La Piteşti, arădenii au deplasat o garnitură cu numai doi români în primul 11, faţă de numai doi străini, titulari la FC Argeş.

Arădenii au deschis repede scorul, prin vârful croat Filip Dangubic (gol cu călcâiul, printre picioarele lui Greab), care a profitat de o greşală a lui Şerban, când abia trecuseră 2-3 minute de la primul fluier al arbitrului.

Restul meciului a fost o goană oarbă după egalare a alb-violeţilor, cu posesie prelungită a mingii pentru FC Argeş, dar cu puţine ocazii clare de gol la poarta lui Iacob. UTA s-a apărat grupat, cu distanţe mici între linii şi cu un dublaj care a funcţionat foarte bine aproape tot meciul.

Işfan a avut o bună ocazie pe final de primă repriză, dar a tras peste poartă de la circa 12 metri

Vârful portughez Lupeta s-a mişcat mult în avanposturi, i-a dominat fizic pe centralii arădeni Erico şi Medjimorec (altfel, şi ei bărbaţi înalţi, bine clădiţi fizic), dar n-a avut un servant pe măsura dispoziţiei de joc arătate. Lipsa lui Antun Palic s-a văzut şi s-a resimţit mai acut decât bănuiam. Iar „Dodel” Tănase, după câteva driblinguri la debut de meci, s-a stins total şi a fost schimbat.

Până acum, nu era bine că nu era permis accesul publicului pe stadioane. Acum accesul e permis, dar lipseşte publicul

Ba mai mult, tot UTA a fost mai aproape de gol: David Miculescu a ratat dintr-o poziţie bună, imitat apoi de colegul său Filip Dangubic, cu circa un sfert de oră înainte de meci.

Piţian putea aduce egalarea în minutul 77, dar lovitura sa de cap a trecut puţin peste transversala porţii oaspeţilor. Cinci minute mai târziu, acelaşi Piţian a scăpat, nici acum nu am înţeles cum, de un „roşu” direct: l-a scăpat pe un atacant arădean din marcaj (rusul Şliakov, dacă am văzut bine), adversarul plecase singur spre poarta lui Greab, dar Piţian l-a tras evident de tricou. Surprinzător, nici arbitrul Coza, nici tuşierul din jumătatea noastră de teren, nu au părut să vadă nimic.

O fi judecat în compensaţie arbitrii, pentru că nici albanezul Batha de la UTA nu a fost eliminat, deşi făcuse un fault foarte dur, ce putea fi sancţionat cu roşu.

Finalul s-a disputat aproape tot în jumătatea celor de la UTA, dar fără urmări pe tabelă. Arădenii au câştigat fără să aibă prea mari emoţii, deşi Argeşul a dominat majoritatea timpului. E clar, ceva nu merge bine la FC Argeş, ceva trebuie schimbat. Avem mingea, dominăm, dar nu punem în pericol poarta adversă şi, mai grav, nu punem în pericol poarta adversă, nu dăm gol şi nu facem puncte.

Iar etapa viitoare mergem la Mediaş, loc de unde nu se prea vine cu puncte. Şi încă un lucru: la meci au asistat doar circa 1.500 de spectatori. Puţini, foarte puţini. Mult sub jumătate din capacitatea stadionului „Nicolae Dobrin”.

sursa foto: capturi video Digisport, Răzvan Marinescu/Argeş Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...