Neînvinşi în ultimele meciuri de campionat, fotbaliştii antrenaţi de Emil Săndoi plecau cu prima şansă în duelul recent încheiat, din această seară, cu Universitatea Cluj-Napoca, din etapa a 7-a a ligii a 2-la fotbal.

Asta în ciuda faptului că, la startul meciului, casele de pariuri ofereau cote aproximativ egale fiecărei combatante (între 2,45 şi 2,6).

Fiecare echipă dorea cu ardoare să câştige meciul, pentru că, având fiecare câte 12 puncte, cele trei puse în joc duceau în apropierea primelor clasate (în ordine, Clinceni, cu 18 puncte, Snagov cu 17, Petrolul cu 16 şi Mioveni, cu 15).

A rezultat o primă repriză ageabilă, în care Argeşul a marcat de două ori, prin Buhăescu şi Panait, după două centrări aproape trase le indigo, expediate de acelaşi Şerbănică.

În partea secundă, Argeşul a încecrcat să joace economicos, la „ciupeală”, în vreme ce atacurile clujene erau sterile. Pe final, însă, şepcile roşii au redus din handicap, după un corner (cap Goga, de lângă Turda şi Hreniuc, fără replică din partea lui Ureche), însă, deşi au presat în ultimele minute, defensiva Argeşului a rezistat cu brio.

Ne-au plăcut, de la FC Argeş, jocul sigur al foarte tânărului portar Ureche, dăruirea în joc a lui Buhăescu şi polivalenţa lui Şerbănică.

De la oaspeţi am remarcat doar ştiinţa jocului – chiar dacă etalată la ralanti – a veteranului Florescu, dar şi lentoarea cauzată de vârstă a veteranilor Giurgiu, Goga, Abrudan şi Cordoş.

Au jucat echipele:

FC Argeş Piteşti: Ureche – Tofan, Turda, Hreniuc, Vişa, Şerbănică, Panait, Costin, Şerban, Buleică, Buhăescu.
Au mai jucat Stan, Năstăsie

Universitatea Cluj-Napoca: Dur-Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Cordoş, Sepsi, Greu, Twumasi, Florescu, M. Coman, Gavra, Hordouan. Au mai jucat Ursu, Goga şi Giurgiu.

După meci, antrenorul clujenilor, Adrian Falub, a spus: „Am avut posesie superioară, dar e inacceptabil să iei două goluri din două faze fixe aproape identice. FC Argeş a fost mai pragmatică decât noi, nu neapărat mai bună”.

„U Cluj nu prea a avut ocazii de gol. Vreau să îi felicit pe băieţi. Am câştigat acasă cu U Cluj. Cred că ei, alături de Petrolul, vor promova. Chiar dacă noi nu avem drept de promovare, vom juca fiecare meci ca şi cum am putea promova. Nu avem probleme cu salariile, toate sunt la zi. Vor mai veni 1-2 jucători la echipă, pentru că nu avem un lot suficient de numeros”.

La meci au fost prezenţi şi circa 30-40 de suporteri ai Universităţii Cluj-Napoca, ajutaţi” şi de vreo 15-20 de suporteri dinamovişti, cunoscută fiind frăţia dintre galeriile celor două echipe.

De partea cealaltă, galeria Argeşului şi-a etalat fin nou repertoriul cunoscut, ceea ce a dat meciului un aspect de meci de primă ligă.

sursă foto: facebook.ro/fcarges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here