Scăpată de „grijile” promovării, echipa de fotbal FC Argeş a întâlnit azi, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, pe Ripensia Timişoara, grupare scăpată şi ea cu bine de alte griji, cele ale retrogradării.

Ştiind bine că nu prea au ce aştepta de la două echipe blazate, rămase fără obiectiv, suporterii nu s-au prea înghesuit la meci. Mai ales că nici vremea, mohorâtă şi rece, nu invita la stadion.

 Doar cei mai fideli „vulturi” au ţinut să fie alături de fotbaliştii pregătiţi de Augustin Eduard. În total, vreo o sută de spectatori, cel mult, au asistat la meci.

Dar, pentru că era musai să se joace, meciul s-a jucat. Ai noştri, evident neconectaţi la joc.

Nici bănăţenii nu au arătat cine ştie ce în prima jumătate de oră, însă, pe măsură ce trecea timpul, au prins curaj, pricepând că Argeşul n-are de gând să se ostenească prea tare.

Jucătorii Ripensiei ni s-au părut ceva mai serioşi cu fotbalul, trăsătură deprinsă, pesemne, de la antrenorul lor, Alexandru Pelici, tehnician demis parcă prea uşor anul trecut de la CS Mioveni.

Golul a venit, logic, pe undeva, în poarta lui Nicuşor Grecu, în minutul 32. L-a marcat atacantul Andrei Dumiter, după o frumoasă acţiune personală în care a trecut prin defensiva noastră ca acul prin pânză.

La pauză s-a intrat la vestiare cu 1-0 pentru Ripensia. În a doua parte, timişorenii au lăsat-o mai moale, iar Argeşul a început să avanseze în jumătatea adversă.

Golul egalării l-a marcat Vasile Buhăescu, cu latul, după o fază lucrată de Cătălin Barbu, fiul „Cobrei”, după numai 5-6 minute de la reluare.

În restul timpului, Ripensia a tras cu dinţii de rezultatul de 1-1. Argeşul a mai încercat câte ceva, timişorenii au ieşit şi ei de 2-3 ori pe contraatac, dar fără rezultat pe tabelă.

Şerban a vrut să centreze, dar a dat gol

Şi, când toată lumea era pe picior de plecare, iar domnişoara arbitru de centru vârâse deja fluierul în gură ca să pună capăt chinului celor două echipe, Ionuţ Şerban a marcat golul victoriei dintr-o greşeală.

La ultima fază a meciului, mijlocaşul lui FC Argeş a aruncat o minge la bătaie în careu, minge care n-a fost atinsă de nimeni, dar care s-a oprit în plasă, pentru că nici portarul Ripensiei nu prea era ocupat cu jocul.

S-a terminat 2-1, o victorie obţinută parcă din nimereală, la finele unui meci care s-a jucat numai pentru că trebuia neapărat. Altminteri, aproape nimeni n-a avut azi chef de fotbal.

De la FC Argeş am remarcat ştiinţa jocului la Vasile Buhăescu (mereu om de bază, letal în faţa porţii), glezna fină a lui Cătălin Barbu şi ambiţia etalată de Alin Popa, atât cât a jucat.

De la Ripensia ne-au plăcut senegalezul Mansour şi celălalt atacant, Dumiter.

Au jucat formaţiile:

FC Argeş Piteşti: Grecu – Vişa, Turda, Hreniuc, Şerbănică, Buleică, Panait, Costin, Năstăsie, Barbu, Buhăescu. Au mai jucat Popa, Florescu şi Şerban.

Ripensia Timişoara: Moldovan – Popa, Tînc, Apro, Străuţ, Stoi, Burdeţ, Chera, Dumiter, Stoica, Mansour. Au mai jucat Dobie, Drăghici şi Popovici.

surse foto: FC Argeş TV, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here