FC Argeş, replică pentru Jean Vlădoiu: „Are şi el partea sa de responsabilitate în căderea echipei”

Date:

Share post:

Clubul FC Argeş a dat azi publicităţii un comunicat de presă prin care îşi face cunoscută poziţia faţă de acuzele formulate recent de fostul conducător al clubului Jean Vlădoiu.

Vlădoiu a vorbit pe larg, la o emisiune televizată, despre factorii care au dus FC Argeş, într-un timp scurt, de la candidată la play-off în prima ligă la poziţie de play-out în a doua.

Spusele lui Jean Vlădoiu le-am preluat şi noi într-un articol, publicat ieri, aici. Replica clubului FC Argeş a venit rapid, după doar 24 de ore. O reproducem integral mai jos, cu menţiunea că intertitlurile şi sublinierile ne aparţin. Şi cu precizarea că pe marginea acestui comunicat vom reveni.

„Jean Vlădoiu şi Andrei Prepeliţă au avut libertate totală”

Clubul FC Argeș își prezintă poziția față de declarațiile recente făcute de dl Jean Vlădoiu, fostul manager sportiv al echipei noastre, legate de situația financiară a clubului alb-violet.

La începutul sezonului 2022/23, dl Vlădoiu activa în cadrul clubului nostru în funcția de manager sportiv, având alături de antrenorul principal, dl Andrei Prepeliță, libertate totală în privința realizării transferurilor clubului nostru.

Nimeni altcineva din cadrul sau din anturajul clubului nu a intervenit asupra deciziilor acestora legate de venirile sau de plecările din cadrul echipei.

În vara lui 2022, perioadă în care s-a format lotul cu care am început sezonul trecut, cei mai mulți dintre jucătorii aduși au semnat contracte ce conțineau salarii care porneau de la 6000 euro lunar, precum și alte bonusuri financiare considerabile.

Astfel, chiar dacă clubul a avut un buget consistent raportat la media bugetelor cluburilor din Superligă, fapt datorat aportului financiar al sponsorilor și banilor din drepturile TV, cheltuielile cu salariile au reprezentat o pondere foarte mare din bugetul total al clubului.

S-au plătit bonusuri compensatorii jucătorilor cu contracte reziliate

De reținut că nu doar bugetul din sezonul trecut a fost afectat de suma mare aferentă cheltuielilor salariale cu jucătorii aduși în vara lui 2022, ci și bugetul destinat sezonului 2023/24 (în desfășurare).

Unii dintre acești jucători au avut contracte ce se întindeau pe o perioadă de doi ani, astfel că rezilierile s-au materializat prin plata unor bonusuri compensatorii acoperite din bugetul aferent sezonului 2023/24 (a se vedea cazurile lui Julio Donisa și Enzo Celestine).

De menționat că încă mai sunt sub contract jucători veniți în vara anului trecut, în condițiile prezentate mai sus. Astfel, o parte din bugetul clubului pentru acest sezon este dedicată plății rezilierilor, respectiv salariilor jucătorilor la a căror aducere dl Vlădoiu are parte din responsabilitate.

Este important să facem o precizare și despre plecarea dlui Vlădoiu de la clubul FC Argeș. Dumnealui a fost cel care a solicitat rezilierea contractului, clubul FC Argeș nefiind obligat în această situație să îi plătească salarii compensatorii. Totuși, dl Vădoiu a condiționat această reziliere prin plata eșalonată a unor salarii compensatorii de către clubul nostru.

I-am plătit salarii compensatorii şi lui Jean Vlădoiu

Din respect față de ce reprezintă ca jucător pentru istoria Argeșului, dar și din respect față de aportul său la calificarea echipei în Play-off-ul Ligii 1 și în semifinalele Cupei României (sezonul 2021/22), clubul nostru a acceptat cererea dlui Vlădoiu, chiar dacă această condiție nu era o obligație contractuală.

Legat de zvonurile recente care vorbesc de posibile probleme financiare, ținem să aducem o clarificare suporterilor alb-violeți.

Salariile nu au fost tăiate/înjumătățite din pricina unor probleme financiare, ci doar au fost blocate din cauza formei sportive mai puțin bune pe care o traversează echipa, clubul dorind să tragă un semnal de alarmă pentru jucători.

În încheiere, ne asigurăm suporterii că se depun toate diligențele necesare de către conducerea clubului pentru ca echipa să își mențină stabilă situația financiară, așa cum s-a întâmplat și în vara acestui an când FC Argeș a încheiat sezonul 2022/23 fără datorii.

Obiectivul conducerii este ca FC Argeș să revină cât mai rapid pe prima scenă a fotbalului românesc”.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...

Grădina Zoologică Piteşti, deschisă în minivacanţa de Ziua Naţională

Grădina Zoologică Piteşti va fi deschisă publicului în minivacanţa...

Pompierii de la ISU Argeş, în sprijinul colegilor lor de la Constanţa

Pompierii de la ISU Argeş au trimis camioane şi...