FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

Date:

Share post:

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva schimbări surprinzătoare în primul 11 – George Micle a fost titularizat în locul lui Cătălin Straton, iar Marius Constantin i-a luat locul lui Lucas Brendon în defensivă, acolo unde a apărut şi Facundo Rizzi, în flanc – şi cu o garnitură cu doar 3 români, o primă victorie după şapte etape de „secetă”.

Meciul a avut loc pe noul stadion din Sibiu, o arenă modernă şi cu un gazon foarte bun. În tribune, şi un inimos grup de suporteri ai lui FC Argeş, care adesea s-au făcut auziţi în mijlocul vacarmului făcut de suporterii sibieni.

Galeria lui FC Argeş, ca întotdeauna, la înălţime

FC Argeş a început bine şi a avut o primă ocazie de gol în minutul 7, când Garita, găsit bine de Tofan în careu, a fost blocat de Ionuţ Biceanu, fost jucător la FC Argeş şi CS Mioveni, venit în sprijinul defensivei sale.

În continuare, deşi jocul a fost echilibrat, FC Argeş a fost mai periculoasă în treimea adversă, iar după vreo 10 minute a şi marcat: Paul Arnold Garita a preluat o minge pe la circa 35 de metri de poartă, a trecut lejer de 3 fundaşi sibieni şi a marcat din careu, cu un şut la colţul lung (foto sus).

Impresionantă demonstraţie de forţă şi de tehnică a lui Garita; golul său de azi de la Sibiu a adus aminte de pătrunderile lui Rodion Cămătaru, din vremurile lui bune.

Echipa din Sibiu a replicat repede prin câteva şarje care au provocat ceva panică în apărarea Argeşului, în special la centrările aruncate în careu de mexicanul Paolo Medina (adus de la UD Logrones, din a treia ligă spaniolă), care l-a dominat şi depăşit clar pe canadianul nostru Zorhan Bassong, adversarul său direct.

În a doua jumătate a reprizei, Sibiul a dominat destul de autoritar jocul şi a ţinut mingea mai mult în jumătatea argeşeană, dar defensiva alb-violetă a „absorbit” presiunea gazdelor fără prea mari probleme.

În afară de Paolo Medina, ceva deranj au mai produs şi raidurile lui Cristi Bărbuţ, jucător cu o viteză în plus faţă de Marius Constantin şi Mario Zebic, dar mari ocazii la poarta lui Micle n-au fost în prima repriză.

Paraschiv a egalat dintr-un penalty comis stupid de portarul lui FC Argeş, George Micle

Tânărul portar al Argeşului a comis-o, însă, grav, pe final de repriză: a bâlbâit nepermis de mult o minge înainte s-o degajeze, apoi când s-a decis s-o facă, totuşi, i-a raşchetat şi gamba lui Bărbuţ, din inerţie.

După consultarea VAR, arbitrul Andrei Antonie a dictat penalty, pe care Paraschiv l-a transformat fără probleme.

După pauză, FC Argeş a fost mai periculoasă şi putea marca prin Calcan, introdus la pauză în locul inexistentului Dorian Bertrand.

Nesiguranţa lui Micle, care pare să nu poată degaja o minge dacă nu face preluare, era cât pe ce să ne coste din nou. Paraschiv s-a învăţat să facă presing la portar şi a fost la 1-2 metri de gol, după ce a blocat degajarea târzie a lui Micle.

Vremea a incomodat vizibil jucătorii ambelor echipe: după pauză a început să ningă (de fapt, un fel de lapoviţă mai consistentă, transformată ulterior în ninsoare deasă), iar mingea a luat uneori traiectorii imprevizibile.

Biceanu a irosit şi el o şansă bună de gol, şutând din poziţie foarte bună, din căciula careului, exact pe centrul porţii, pe direcţia lui Micle, care n-a mai bâlbâit mingea şi a reţinut în doi timpi.

Pe final, meciul a trebuit întrerupt pentru ca organizatorii să refacă marcajele care nu se mai vedea de sub zăpada căzută

Jocul a mai lâncezit în partea secundă, şi pe fondul ninsorii, dar şi pe cel al terenului, din ce în ce mai greu. Cireaşa pe tortul unei evoluţii proaste, Micle era să fie eliminat, după ce a început să tragă de timp de prin minutul 65-70.

Avea deja un galben de la faza penalty-ului, iar arbitrul Andrei Antonie l-a ameninţat cu al doilea dacă mai trage de timp.

În ultimul sfert de oră ambele echipe au încercat să marcheze golul decisiv. Sibiul a avut o şansă uriaşă după ce un luft al lui Tofan l-a lăsat singur cu poarta pe Paraschiv, dar şutul acestuia a fost deviat în corner de acelaşi Costinel Tofan.

Sibienii au presat mai insistent în ultimele minute, dar Argeşul putea da lovitura de graţie la un şut foarte aproape de ţintă al lui Rizzi (sau Tîrcoveanu, n-am văzut exact).

S-a încheiat remiză, 1-1, rezultat care nu ajută foarte mult niciuna dintre echipe, dar care lasă intacte şansele de supravieţuire în prima ligă ambelor echipe.

FC Argeş a obţinut un punct, pentru care jucătorii au făcut risipă de efort şi pe care l-au meritat pe deplin.

sursa foto: capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....