FC Argeş, pe loc de retrogradare directă, după o remiză albă, plictisitoare, cu FC Voluntari

Date:

Share post:

FC Argeş a smuls un punct pe terenul lui FC Voluntari, după un meci anost, plictisitor, în care cel mai mult a deranjat, la alb-violeţi, lipsa de combativitate şi de dăruire în joc. Cel puţin jumătate din legiunea străină de la Piteşti s-a plimbat pe teren, în loc să joace.

FC Argeş a început meciul din această seară, de la Voluntari, cu căpitanul tradiţional Costinel Tofan pe banca de rezerve, după gafa monumentală din etapa trecută, de la Craiova, şi cu cuplul de fundaşi centrali Marius Constantin şi Grigore Turda.

L-a început, însă, destul de prost, pentru că FC Voluntari a beneficiat de un penalty după nici 20 de minute de joc. Norocul Argeşului a fost că golgeterul slovac Adam Nemec a şutat puţin peste transversala porţii lui Cătălin Straton (foto sus).

Apropo de acest penalty, survenit după un fault asupra aceluiaşi Adam Nemec: ni s-a părut cam uşor acordat. Însă, arbitrul Istvan Kovacs are, cum se spune, „acoperire regulamentară”. Adică alibi.

Prima repriză a fost controlată tactic de FC Voluntari, în ciuda unei posesii a mingii echilibrate. Gazdele au avut câteva bune ocazii de a marca, în vreme ce FC Argeş a mizat – ştiţi deja poezia – pe contraatacuri şi pe forţa de pătrundere a lui Garita.

Am consemnat o astfel de fază mai periculoasă în minutul 35, când Facundo Rizzi a sprintat vreo 60-70 de metri, l-a găsit, cum necum, în careu pe acelaşi Garita, dar portarul gazdelor a reuşit să salveze situaţia. A mai fost un şut bun, pe jos, al lui Njike, puţin alături şi… cam atât în contul lui FC Argeş, în primele 45 de minute.

Partea secundă a început tot cu FC Voluntari în atac, principalul pericol pentru poarta lui Straton fiind veteranul de 37 de ani Adam Nemec, fotbalist care aleargă şi joacă la un nivel la care nu te-ai aştepta, la vârsta sa.

FC Argeş a fost ceva mai îndrăzneaţă în repriza secundă a meciului cu FC Voluntari

FC Argeş a răspuns prin câteva acţiuni curajoase ale lui Facundo Rizzi; am notat şi un şut bunicel al lui Paul Arnold Garita, la vreun metru peste poartă. A obosit şi Garita să tot aştepte mingi utile de la linia de mijloc, mingi care azi n-au prea venit.

Prin minutul 61 sau 62, FC Argeş putea chiar marca, dar Geani Creţu a ratat din numai câţiva metri. A fost prima ocazie clară de gol a Argeşului azi. Voluntariul a ripostat prompt, prin şutul lui Vadim Raţă, o palmă peste transversală.

Gazdele au presat mai mult în ultimul sfert de oră; FC Argeş a stat mai mult în treimea proprie, în nădejdea vreunui contraatac izbăvitor.

Marius Croitoru a surprins prin schimbările din ultimul sfert de oră: i-a introdus pe Dorian Bertrand şi pe Andrei Tîrcoveanu, jucători cu profil ofensiv, dar i-a scos pe Garita (stors de puteri) şi pe Njike. I-a păstrat, în schimb, pe teren pe Koubemba şi pe Jobello, mâini moarte în această seară, aproape inexistenţi în joc.

FC Voluntari putea marca pe finalul meciului, după o centrare bună a lui Merloi

FC Voluntari putea da lovitura cu câteva minute înainte de final, dar centrarea lui Merloi s-a prelins prin faţa porţii lui Straton, care nu a ieşit, fără că vreun atacant ilfovean s-o poată devia în plasă.

S-a încheiat egal, un rezultat echitabil, dar unul care prelungeşte seria neagră a lui FC Argeş: 13 meciuri fără victorie. În plus, având în vedere că UTA a învins acasă pe FCSB (scor 3-1), FC Argeş coboară pe penultimul loc al clasamentului, unul de retrogradare directă. Ultima rămâne CS Mioveni.

Motiv suficient ca suporterii Argeşului, vreo 100-150, prezenţi pe stadionul din Voluntari, să strige din nou „demisia, demisia!”

Enervaţi, probabil, şi de lipsa supărătoare de combativitate şi de dăruire în joc „etalată” de mai mulţi dintre fotbaliştii care au îmbrăcat în această seară tricoul alb-violet. Cam jumătate dintre ei – asta cu indulgenţă – s-au plimbat pe teren, în loc să joace fotbal.

Singurii care merită evidenţiaţi azi sunt Garita şi Rizzi (mai mult pentru ambiţie decât pentru realizări), plus, parţial, Cătălin Straton. În rest…

Concluzia, după acest meci, a pus-o fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, aprobat de fostul fotbalist al Stelei, Gabi Balint: „Păcat de gazon”.

sursa foto: capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni a ratat promovarea în prima ligă de fotbal (foto/video)

CS Mioveni n-a reușit promovarea în prima ligă de...

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, o nouă ediție, la Pitești, peste câteva zile

În perioada 28 mai-2 iunie, Teatrul Alexandru Davila din...

Ion Georgescu a revenit în funcția de primar al orașului Mioveni, a decis Tribunalul Argeș

Ion Georgescu, fost primar al orașului Mioveni, judecat în...

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...