Azi, la Muzeul Judeţean Argeş din Piteşti a fost marcată cu fast împlinirea a patru decenii de când FC Argeş Piteşti se încununa, pentru a doua oară în istorie, cu titlul de campioană a României la fotbal.

A fost, de fapt, o expoziţie, denumită „FC Argeş – Campioana României, ediţia 1978-1979 (4 decenii)”, pe care muzeul a găzduit-o.

Au participat, printre alţii, foştii atacanţi Radu II (Marin) şi Radu III (Nicolae), „arma secretă” Viorel Moiceanu, fundaşul tenace de odinioară Mihai Zanfir, fostul portar Bogdan Argeş Vintilă etc.

Nu au lipsit nici tehnicieni care au lăsat urme la FC Argeş, cum ar fi Tănase Dima şi Mihai Ianovschi.

Foşti şi actuali jucători alb-violeţi

S-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria celor care au pus umărul la cel de-al doilea titlu al Argeşului, dar care au părăsit între timp nimicnicia acestei lumi.

Meciul care a consfinţit adjudecarea titlului, în 1979, a fost unul de referinţă pentru FC Argeş, care a învins pe Dinamo Bucureşti, cu dubla gheată de aur Dudu Georgescu în formaţie, cu 4-3.

A fost meciul în care Dobrin a învins, practic, de unul singur nu numai pe Dinamo (o echipă de temut şi în Europa, la vremea aceea), ci şi un sistem întreg.

Pentru că în acei ani, a te lupta cu granzii Steaua sau Dinamo şi a le sufla trofee de sub nas erau gesturi de frondă de care puţini erau capabili. Dobrin, fie-i ţărâna uşoară, a fost.

sursa foto: arges-sport.roLĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here