FC Argeş, înfrângere la Voluntari, în prima manşă din semifinala Cupei

Date:

Share post:

FC Argeş a ratat, probabil, azi, o şansă cu care nu se ştie când se va mai întâlni, de a juca finala Cupei României din acest sezon, după ce a pierdut destul de clar, scor 0-2, prima manşă din semifinala jucată contra celor de la FC Voluntari.

Meciul s-a jucat pe mica arenă de la marginea Bucureştiului, pe un gazon prost, denivelat, greu, îmbibat cu apă şi având câteva porţiuni aproape impracticabile, mai ales în partea doua a meciului, când ploaia care a căzut aproape non-stop s-a înteţit.

Ca să fim foarte sintetici, FC Argeş a jucat câte ceva doar în primele 7-8, poate maximum 10 minute, atunci când a pasat bine şi i-a ţinut pe cei din Voluntari în jumătatea lor de teren. După care, inexplicabil, FC Argeş s-a stins, în ciuda încurajărilor constante venite de la consistentul grupă de suporteri care a însoţit echipa.

Avantajată clar de talie şi cu o linie defensivă masivă, puternică (Armaş, Ciobotariu jr şi Tamaş sunt toţi fundaşi înalţi), echipa gazdă a echilibrat rapid jocul, mutând, treptat, centrul de greutate al meciului înspre poarta apărată de Flavius Croitoru.

Am văzut meciuri jucate în „judeţeană” sau în „sătească” pe terenuri mai bune decât cel de azi, de la Voluntari

Ilfovenii au profitat şi de travaliul superior al liniei lor de mijloc, dar şi de ştiinţa jocului etalată de fostul internaţional slovac Adam Nemec, un pericol constant pentru poarta Argeşului. De partea noastră, Meza Colli n-a strălucit niciodată prin tehnicitate, iar Cristian Tănase a fost, practic, inutil după primele 15-20 de minute de joc. N-a fost deloc terenul pe care „Dodel” să arate ce ştie.

FC Voluntari a speculat lejer găurile mari din apărarea noastră. Prima dată prin Vadim Raţă, care a primit norocos o minge lovită rău de Adam Nemec şi a marcat fără probleme. Şi Raţă, şi Nemec, nepermis de liberi în careu.

Apoi a punctat, cu un cap frumos, de la vreo 11 metri, Igor Armaş, liber şi el ca pasărea cerului, la un corner executat de acelaşi Raţă.

Argeşul putea marca în prima repriză, dacă Latovlevici nu lovea bara din lovitură liberă. A încercat acelaşi gen de execuţie ca în meciul cu Farul, dar n-a mai avut norocul de atunci.

După pauză, în minutul 64, Mihai Işfan a avut şi el o bună şansă de gol, dar şutul său din careu a fost deviat în corner (foto sus). În rest, centrările – nici acelea prea inspirate, azi – au fost respinse fără nicio problemă de masiva apărare a gazdelor.

FC Voluntari a avut, la rândul său, câteva bune şanse de a face 3-0. Putea primi chiar şi un penalty, după pauză, la o intervenţie un pic cam hazardată a lui Croitoru (lipsa meciurilor oficiale şi-a pus amprenta asupra evoluţiei sale), dar arbitrul Horaţiu Feşnic a decis să lase jocul să „curgă”.

Pe final, în ultimul sfert de oră, FC Argeş a forţat măcar un gol. Jucătorii au alergat, s-au dăruit, au încercat. La acest capitol, puţine li se pot reproşa. Pur şi simplu, FC Voluntari a jucat mai bine, s-a adaptat mai bine la mocirla pe care s-a jucat meciul (aici, probabil, şi diferenţa de valoare dintre Liviu Ciobotariu şi Mihai Prepeliţă a avut rolul ei), a speculat gafele din apărarea lui FC Argeş şi a câştigat pe merit.

Dacă Jafar Arias nu rata, în minutul 90, la 1-2, în returul de la Piteşti s-ar fi discutat în alţi termeni despre calificarea în finală.

Dacă Jafar Arias marca la finalul meciului, la 1-2 altfel discutam în retur, la Piteşti, despre calficare

Evident, 2-0 nu e un scor care să nu poată fi întors, în retur, la Piteşti. Meciul din această seară, însă, nu lasă loc prea multor speranţe dar, chiar şi aşa, calificarea în finală se joacă.

Cealaltă finalistă se va decide în dubla dintre CSU Craiova (Rotaru) şi Sepsi Sfântu-Gheorghe (primul joc, mâine).

O menţiune aparte pentru galeria lui FC Argeş: suporterii alb-violeţi care au fost în această seară la meci s-au comportat exemplar. Au încurajat echipa tot meciul, chiar şi când era limpede pentru oricine că nimic nu se mai poate întâmpla.

sursa foto: capturi video Digisport

Vizite5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...