FC Argeş încearcă să-l readucă la echipă pe atacantul Cephas Malele (surse)

Date:

Share post:

FC Argeş negociază, zilele acestea, readucerea la echipă, sub formă de împrumut, a atacantului angolez cu cetăţenie elveţiană Cephas Malele, legitimat actualmente la un club modest din Arabia Saudită, ne-au informat surse apropiate clubului piteştean.

Cephas Malele fusese adus la FC Argeş în 2020, de la clubul portughez de ligă secundă Oliveirense, şi a avut un sezon foarte bun la Piteşti: a înscris de 18 ori în 30 de meciuri.

După care angolezul n-a mai dorit să-şi prelungească contractul cu FC Argeş, în ciuda insistenţelor primarului Cristian Gentea, care i-ar fi oferit un salariu mult peste media lotului (nu cunoaştem cifra exactă, dar se vorbea de sume de cel puţin 15.000 de euro lunar, plus o primă consistentă, de 100.000 de euro, la semnătură şi alte bonusuri).

Angolezul a ales, în schimb, să semneze cu gruparea Al-Tai (Al-Taee) din oraşul Ha’il, proaspăt promovată în prima ligă din Arabia Saudită, unde a fost remunerat cu peste 80.000 de euro lunar.

Însă, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, evoluţiile şi randamentul lui Cephas Malele la echipa saudită au fost mult sub ce-a etalat în tricoul lui FC Argeş: doar patru goluri în 26 de meciuri jucate. Ceea ce i-a pus pe şeicii saudiţi în situaţia de a se dispensa de serviciile – mult prea scumpe – ale africanului.

De asemenea, antrenorul celor de la Al-Tai, fostul mare fotbalist chilian José Luis Sierra Villalpando (jucător emblematic pentru două dintre cele mai galonate echipe chiliene, Union Espanola şi Colo Colo, ambele din Santiago de Chile) nu l-ar mai dori pe Malele la echipă.

Acest context, corelat cu criza de atacanţi din lotul lui FC Argeş (Arias şi Said au plecat, după ce nici ei nu au rupt gura târgului la Piteşti), a adus în prim-plan ideea ca Argeşul să-l împrumute pe Malele de la clubul Al-Tai, cu care mai are contract încă un an sau doi.

Din informaţiile noastre, se poartă discuţii în acest sens, cel mai sensibil punct al acestora fiind procentul care care fiecare club implicat urmează să contribuie la salariul gigantic al fotbalistului.

La ora actuală, cota de piaţă a lui Cephas Malele e de 1,3 milioane de euro, după ce, în momentul aducerii sale la Piteşti, acesta era de doar 200.000 de euro.

Vizite3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...