FC Argeş a tratat serios meciul cu o echipă virtual retrogradată şi aflată în mare suferinţă, Pandurii Târgu-Jiu, şi n-a avut nicio emoţie în se impune, în această seară, la un scor care face inutile prea multe comentarii despre meci: 0-4.

Gazdele n-au opus, practic, nicio rezistenţă, astfel că jocul a lăsat impresia că Argeşul poate bate la ce diferenţă de scor vrea.

Dacă n-a bătut decât cu 4-0, asta se datorează ghinionului lui Alin Popa (care a ratat 3-4 situaţii mari de gol, pe care tot singur şi le-a creat) şi inspiraţiei portarului gorjean Opriţa, care a făcut în această seară meciul vieţii sale.

Să remarcăm, în primul rând, seriozitatea arătată de ai noştri în abordarea meciului. Şi-au luat adversarul în serios, au jucat ca şi cum în faţa lor ar fi fost U Cluj-Napoca sau Rapid, nu o echipă în prag de desfiinţare şi nu le-au dat gazdelor nici măcar şansa să spere la un scor strâns.

Aici meritul aparţine, bănuim, antrenorului Ionuţ Badea, el însuşi cunoscut ca un tip serios, încă de pe vremea când juca în tricoul lui FC Argeş sau în al lui Dinamo.

S-a terminat 4-0 pentru FC Argeş, prin punctele reuşit de Blejdea, Buhăescu, Matiş şi Mirică.

De la FC Argeş remarcăm prestaţia excelentă a lui Alin Popa (autor a două sau trei pase de gol, plus artizan al mai multor acţiuni periculoase în jumătatea Pandurilor), care a fost, în seara asta, un pericol pentru poarta adversă de câte ori a pus piciorul pe minge.

Pote n-ar strica folosit mai mult Alin Popa, mai ales că are şi ADN de „vultur” (e fiul fostului mare jucător al Argeşului, Vasile Popa).

Foarte bine a mai jucat şi veteranul Vasile Buhăescu, poate cel mai bun de pe teren, chiar dacă n-a dat decât un gol. Buhăescu a ţinut permanent doi fundaşi adverşi după el şi a deschis mereu culoare pentru cei din linia de mijloc.

S-a putut vedea şi din avion că, vorba fotbaliştilor, „ştie jocul”.

Ca un detaliu de culoare, să mai notăm prestaţia confuză a arbitrei de centru, o duduie căreia nu i-am reţinut numele, dar care, e clar, n-a dat în viaţa ei cu piciorul într-o minge.

O mulţime de decizii aiurea, enervante pentru jucători, dar care, din fericire, n-au influenţat cursul jocului.

Cu 38 de puncte adunate, FC Argeş e pe locul 4, la un punct distanţă de Turris Turnu Măgurele (locul 3) şi de CS Mioveni (locul 2). Rapid Bucureşti, însă, are un meci mai puţin disputat (joacă mâine, acasă, cu Reşiţa) şi poate face 40 de puncte, dacă învinge.

Una peste alta, lupta la vârf e foarte strânsă, însă, la felul cum se prezintă echipa acum, şi ţinând cont că CS Mioveni se joacă de-a Gloria Bistriţa, FC Argeş are şanse bune de a promova.

sursa foto: captură video Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here