Ca o pretendentă la câştigarea play-out-ului sau măcar la locul secund ce este (vizată e participarea în cupele europene), FC Argeş a început tare meciul din această după-amiază, în compania codaşei FC Voluntari, echipă aflată pe loc de baraj pentru evitarea retrogradării.

Argeşul a dominat, în general, prima parte a meciului şi a reuşit să concretizeze, în minutul 24, prin Dumitru.

Ai noştri au mai avut alte 3-4 bune situaţii de a mai marca, cea mai mare fiind cea a lui Honciu, cu circa 5 minute înainte de pauză. Acesta a şutat, însă, puţin alături. Ilfovenii au scăpat cu doar un gol primit până la pauză.

Mingea şutată de Honciu a trecut foarte aproape de poarta lui Râmniceanu

Asta poate şi pentru că tehnicianul celor de la Voluntari, Bogdan Andone, a operat două schimbări înainte să treacă o jumătate de oră de joc, înlocuind „mâinile moarte” Ilie şi Briceag.

Chiar şi aşa, oaspeţii au oferit o replică palidă, singura lor ocazie mai acătării venind ca urmare a unei neînţelegeri într fundaşii argeşeni, care s-au invitat unul pe altul să respingă o minge din careul propriu.

Având în vedere că asupra celor de la Voluntari planează ameninţarea reală, palpabilă, a retrogradării, ne-am fi aşteptat la o replică mai ambiţioasă din parte-le.

Poate că oaspeţii ar fi vrut, dar nu i-au lăsat nici argeşenii să joace. Vorba zicalei, joci cât te lasă adversarul.

Repriza secundă a început relativ liniştit, cu alb-violeţii mulţumiţi de scor şi cu oaspeţii incapabili să producă pericol la poarta lui Alexandru Greab.

După pauză, rezervele Mailat şi Pesic au dat un pic de vigoare în plus atacurilor ilfovene, dar apărarea noastră s-a descurcat onorabil. Oricum, FC Voluntari ni s-a părut azi a fi fost o echipă blazată, aproape resemnată cu retrogradarea, deşi nu e încă pe loc retrogradabil, ci doar de baraj.

Argeşul a lăsat impresia unei echipe solide, conştiente de ce poate şi de cât poate, decisă să nu facă niciun fel de cadouri adversarilor mai slabi, gen Voluntari.

Singurul jucător oaspete care a creat ceva probleme alor noştri a fost atacantul Mailat, foarte aproape de gol în minutul 72, când a şutat puţin alături, de la vreo 18-20 de metri. Greab ni s-a părut, însă, a fi fost pe minge.

Şutul lui Mailat a ocolit poarta Argeşului

Ne-am fi aşteptat ca măcar pe final Argeşul să fie silit să facă faţă presiunii oaspeţilor. Voluntariul, însă, a fost incapabil azi, să-l murdărească pe jambiere pe Greab.

Ba tot FC Argeş ar fi putut marca, în minutul 83, când centrarea lui Năstăsie, după o cursă frumoasă pe stânga, n-a mai ajuns la Malele. Cam absent în joc (şi) azi angolezul nostru, poate şi din cauză că a lipsit şi Palic din teren, principalul său servant.

Conturile au fost încheiate un minut mai târziu, când şutul lui Tofan a lovit bara, apoi mingea revenită în teren a fost reluată în plasă de Drăghici. Voluntariul a căzut de tot, Tofan putea marca şi el pe o contră, dar a fost blocat de Râmniceanu.

A marcat, totuşi, Malele, în ultimul minut, servit ideal, perpendicular pe poartă, după ce profitat de indecizia unui fundaş ilfoveaan şi a portarului oaspete.

surse foto: captură video Digisport, Răzvan Marinescu/Argeş Sport

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here