De la bun început, s-a văzut interesul scăzut pe care Cupa României îl suscită pentru cele două echipe care şi-au disputat azi, la Piteşti, pe arena Nicolae Dobrin, un loc în optimile de finală ale Cupei României la fotbal: FC Argeş şi FC Botoşani.

Ambii tehnicieni au început meciul cu distribuţii în care şi-au făcut loc mai mulţi jucători care, de regulă, sunt rezerve, menajând câţiva titulari.

Şi interesul publicului a fost pe acelaşi calapod: la meci n-au asistat mai mult de 500 de spectatori, după estimările colaboratoarei noastre Irina Tebeică.

Însă asta nu e o scuză pentru calitatea scăzută a jocului prestat şi pentru ritmul lent în care s-a jucat şi în primele 90 de minute, şi în celelalte 30 de prelungire. Botoşaniul, echipă care visează anul acesta la titlul de campioană, a fost ceva mai insistentă pe final, în a doua repriză de prelungiri şi putea chiar câştiga, dacă Flavius Croitoru n-ar fi avut una-două intervenţii salvatoare.

Am avut şi un pic de noroc pe final de meci, pentru că Botoşaniul a dominat clar, a căutat golul şi, dincolo de intervenţiile portarului Croitoru, ne-a ajutat să ajungem la penalty-uri şi imprecizia atacanţilor moldoveni.

Portughezul Lupeta, al cărui contract cu FC Argeş a fost reziliat, a ajuns la Botoşani şi a jucat (intrat pe parcurs), arătând, din câte am văzut noi, că rezilierea contractului său cu Argeşul a fost un pic cam pripită.

Primul penalty apărat de Croitoru

S-a ajuns, astfel, la loteria loviturilor de la punctul cu var. Am început bine, Croitoru prinzând primul penalty. Şerban a marcat cu un şut puternic, argeşeanul Florescu (fost jucător al celor de la CS Mioveni) a marcat apoi pentru moldoveni, Palic a punctat elegant, Ţigănaşu, la fel, cu un şut puternic, Işfan a transformat şi el fără emoţii.

Flavius Croitoru, eroul calificării în optimile Cupei

Mai erau câte două 11 m de executat pentru fiecare echipă şi Argeşul era în avantaj. Flavius Croitoru a apărat din nou, Dumitraşcu a marcat şi el, consfinţind calificarea alb-violeţilor. O calificare care i se datorează în bună măsura lui Flavius Croitoru, şi nu ne referim numai la loteria penalty-urilor, ci şi la jocul în sine.

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here