Azi, cu începere de la ora 11, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, FC Argeş părea că are un meci uşor, în compania codaşei Daco-Getica Bucureşti, o echipă care nu se prea regăseşte după retrogradarea din prima ligă, sezonul trecut (echipa se numea atunci Juventus).

Cu un moral foarte bun după victoria de poveste din etapa trecută, de la Mioveni, alb-violeţii păreau siguri de victorie. Oaspeţii au oferit, însă, o ripostă dârză, peste condiţia de lor de echipă care „trage” să evite retrogradarea.

Argeşul a deschis scorul repede, după numai 12 minute, prin vârful Vasile Buhăescu, şi părea că nu va avea nicio problemă în a se instala pe unul din locurile de promovare.

A intervenit, însă, automulţumirea.

Iar sentimentul de saci încărcaţi deja în căruţă s-a risipit ca fumul pe final, atunci când Ureche a respins o minge în faţă, „centralii” Turda şi Vişa s-au invitat unul pe altul să degajeze, iar de ezitarea lor a profitat Motroc, care a împins mingea în plasă: 1-1 în min. 84.

Cu vreo 5-6 minute înainte, acelaşi Buhăescu şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, încasând un roşu inexplicabil: atacantul argeşean şi-a scuipat un adversar (provocat fiind, mai mult ca sigur), fix sub ochii arbitrului.

O atitudine care e greu de explicat, dată fiind experienţa lui Buhăescu. Gestul său îl va costa, cu siguranţă, minimum două etape de suspendare, iar absenţa lui din atac se va simţi.

Gluma se putea chiar îngroşa în ultimele minute de joc, pentru că bucureştenii au simţit că pot da lovitura şi au încercat să concretizeze avantajul omului în plus.

N-au avut, însă, forţa să o şi facă, astfel că s-a încheiat egal.

De la gazde ne-au plăcut Costin (experienţă cu carul, luciditate în joc) şi Enceanu (tehnică peste nivelul ligii secunde şi pasator bun), iar de la oaspeţi, fundaşul Motroc (se vede că vine dintr-o familie de fotbalişti de clasă) şi portarul Gavrilaş, la care Astra a a renunţat parcă prea uşor.

FC Argeş a jucat în formula: Ureche – Tofan, Vişa, Hreniuc, Turda, Şerbănică, Şerban, Panait, Costin, Năstăsie şi Buhăescu. Au mai jucat Enceanu, Tăbăcariu şi Vasile Gheorghe.

sursa foto: FC Argeş Piteşti/facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here