FC Argeş, egal chinuit, 1-1, cu Chindia Târgovişte, la Ploieşti

Date:

Share post:

FC Argeş a debutat în acest an azi, în deplasare, la Ploieşti, în compania celor de la Chindia Târgovişte, într-un joc foarte important privind şansele de a mai prinde un loc în play-off.

A debutat, însă, prost, în prima repriză cel puţin, pentru că dâmboviţenii au dominat tactic jocul, deşi la posesia mingii cifrele au fost echilibrate: 51% la 49%. Chindia a avut însă marile ocazii de gol în prima parte şi a concretizat una dintre ele, prin Neguţ, în minutul 41.

A surprins, din nou, neplăcut, faptul că FC Argeş a aliniat la start o garnitură incluzând numai patru fotbalişti români: Straton, Tofan, Târcoveanu şi Creţu. Unul singur argeşean. Aşa ceva mai vedeam doar la CFR Cluj, pe vremea când actualul şef al clubului, Cristian Balaj, arbitra echipa care lua campionat după campionat, spre mulţumirea patronului Arpad Paszkany.

Revenind la joc: de remarcat curajul antrenorului Marius Croitoru, de a titulariza mulţi jucători veniţi în pauza competiţională; la fel făcuse alaltăieri şi Nicolae Dică, la CS Mioveni. Numai că lui Dică i-a ieşit, în vreme ce lui Marius Croitoru, nu prea.

În prima repriză, doar portarul Cătălin Straton, fundaşul Mario Zebic şi canadianul Zorhan Bassong au jucat la nivelul aşteptat.

Garita de la FC Argeş a primit un cadou nesperat, după o gafă colosală a apărării Chindiei

Noroc cu gafa incredibilă a defensivei Chindiei, din minutul 56: Garita a fost lansat în adâncime, portarul Cătălin Căbuz a degajat mingea într-un coechipier, de unde mingea a ricoşat la Garita, rămas singur cu poarta goală.

Altfel, până în acest minut, FC Argeş n-a tras decât un şut spre poarta Chindiei, prin Njike, şi acela la mare distanţă de ţintă.

Suporterii argeşeni, prezenţi în număr destul de mare în tribune, începuseră să spere. Apropo de suporteri: admirabil comportamentul lor, şi-au încurajat permanent echipa, în ciuda jocului slab prestat de alb-violeţi.

Chindia a acuzat şocul primirii unui gol contrar cursului jocului, dar gazdele au revenit repede în atac. Ne-am fi aşteptat ca FC Argeş să prindă mai mult curaj.

Din nou, contrar cursului jocului, prin minutul 65, la primul corner al Argeşului, fundaşul Zebic putea marca, dar Căbuz şi-a spălat păcatelel de la golul nostru, scoţând o minge care părea că va ajunge în plasă.

Din acest moment încolo, FC Argeş a început să fie mai prezent în jumătatea adversă, profitând poate şi de oboseala evidentă a celor de la Chindia, care au alergat mult în prima oră de joc. Sprinturile lui Garita au început să le pună din ce în ce mai multe probleme fundaşilor Chindiei. La fel şi incursiunile lui Bassong, de pe flancul stâng.

Chindia putea marca golul victoriei cu 5 minute înainte de final, dar acelaşi Neguţ a ratat vinclul porţii lui Straton cu numai câţiva centimetri.

S-a încheiat 1-1, rezultat care poate fi socotit dezamăgitor numai pentru Chindia. Pentru FC Argeş, e o minune că după o astfel de evoluţie revine cu un punct de la Ploieşti.

Cu acest egal şi judecând şi după ce a arătat FC Argeş în această seară, nu prea mai are sens să vorbim despre play-off la Piteşti, ci despre evitarea retrogradării. Mai ales că în a doua jumătate a clasamentului se anunţă o luptă crîncenă pentru supravieţuire în prima ligă.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...