FC Argeş-Clinceni 1-1. Păstrăm şanse la play-off, dar depindem şi de jocul rezultatelor

Date:

Share post:

După ce, etape la rând, FC Argeş a fost lanterna roşie şi a fost considerată una dintre cele mai autorizate candidate la retrogradare, după o serie formidabilă, întinsă de-a lungul a mai bine de trei luni de zile, alb-violeţii au jucat în această seară, acasă, cu Academica Clinceni, cu play-off-ul în faţa ochilor.

Trei puncte cu echipa de la periferia Capitalei ar fi însemnat accesul între primele şase echipe din Liga I, cu şanse bune de a rămâne acolo până la finele sezonului regulat.

Meciul a început într-o notă de echilibru – şi pentru cei de la Clinceni play-off-ul ar fi un bonus nesperat – dar cu iniţiativa mai mult de partea Argeşului.

Meciul s-a jucat pe o vreme friguroasă

După minutul 15 încolo, însă, oaspeţii au echilibrat jocul şi au început să apară în faţa porţii lui Greab. Ocazii de gol, însă, n-au fost în prima parte a meciului.

Fosta vedetă a lui FC Argeş, Cristi „Dodel” Tănase a intrat şi el pe teren, după circa un sfert de oră, în locul puştiului Longher, introdus titular doar ca să se respecte regula cu jucători sub 21 de ani, dar aportul său în jocul Clinceniului n-a fost prea observabil, în prima parte cel puţin.

Cristi „Dodel” Tănase ar fi trebuit să facă diferenţa în favoarea Clinceniului

După vreo jumătate de oră de joc, bulgarul Clinceniului, Ciunciukov, a căutat să obţină un penalty după un duel cu Maric, în careul nostru, dar arbitrul Adrian Cojocaru (din Râmnicu-Vâlcea) nu s-a lăsat înduplecat.

Ba mai mult, bulgarul a încasat un „galben” pentru că a mai încercat o simulare, ceva mai grosieră, după numai câteva minute de la prima tentativă.

Aceste două episoade cu bulgarul Ciunciukov au fost, de altfel, cele mai interesante din prima repriză, una cam „subţire” din punct de vedere al nivelului de joc etalat de ambele echipe.

Nici n-a început bine repriza secundă că Antun Palic a profitat de un ricoşeu fericit, a preluat şi a şutat pe jos, de la vreo 23-24 de metri, în colţul din stânga porţii adverse, deschizând scorul (foto sus).

În mod lăudabil, Argeşul a continuat să joace ofensiv, căutând golul desprinderii, profitând şi de faptul că oaspeţii au resimţit primirea golului, venit de nicăieri, neanunţat de nimic.

Din minutul 60 încolo jocul a început să se iuţească. Ilfovenii au ratat prin Cordea, blocat bine de Greab, apoi la faza următoare Malele a ieşit din letargia în care s-a cam complăcut azi şi a şutat periculos, dar un pic alături de ţintă.

În ultima jumătate de oră, Clinceniul a presat, cu foştii stelişti/fecesebişti Raul Rusescu şi Adi Popa vârfuri. Au fost ceva emoţii în careul nostru, la pătrunderile lui Ciunciukov şi Adi Popa, dar defensiva a rezolvat problemele.

Am mai încercat şi noi câte o contră, dar Malele a fost azi într-o zi proastă, neprofitând de nicio minge adresată lui.

Dominarea oaspeţilor s-a accentuat în ultimul sfert de oră, a plouat cu cornere şi cu centrări înalte în careul Argeşului, dar defensiva alb-violetă a respins toate atacurile cu destul calm.

Meza Colli şi-a îmbrâncit imprudent adversarul, la limita careului, făcând oaspeţilor cadou un penalty, transformat de Rusescu

De data asta, însă, norocul n-a mai fost de partea lui FC Argeş: în minutul 85, Meza Colli l-a faultat, fără niciun rost, la marginea careului pe un atacant al Clinceniului, iar Rusescu a transformat fără emoţii lovitura de la 11 m acordată de arbitrul Cojocaru.

În puţinele minute rămase pînă al final, niciuna dintre echipe n-a mai avut forţa să tranşeze disputa.

FC Argeş rămâne pe locul 7, la un punct în spatele Clinceniului şi al Botoşaniului, dar păstrează încă şanse la un loc în play-off. Însă, totul depinde şi de rezultatele contracandidatelor.

Păcat, cu o victorie azi nu mai stăteam la mâna nimănui.

surse foto: capturi video Digisport, Răzvan Marinescu/Argeş Sport

1 COMENTARIU

  1. MALELE ar fi cazul sa mai stea pe tușă.I s-a făcut de plecare. Bon votate,mon petite..il prefer pe Palic,Maric,Dumitru,Maes etc..Mezza Coli,drum bun,ne n-ai mâncat o grămadă de meciuri.Ce tot bucăți,toti după MALELE,sa se duca,dar nu pe gratis,ca aici si-a facut un nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular