După remiza din prima etapă a play-out-ului cu Poli Iaşi, acasă, toţi microbiştii argeşeni îşi doreau victoria în meciul din această seară, contra vecinilor din Dâmboviţa, Chindia Târgovişte.

Chiar dacă pe banca Chindiei stau doi foşti jucători şi antrenori ai lui FC Argeş, Emil Săndoi (principal) şi Vali Năstase (secund).

Prima parte a fost controlată de FC Argeş, chiar dacă oaspeţii au avut ceva mai mult mingea. Acţiunile ofensive ale alb-violeţilor au fost mai incisive, au creat mai mult pericol la poarta lui Aioani… în general, în prima repriză Argeşul a fost mai prezent la finalizare. Dar nu a concretizat pe tabelă.

Oaspeţii s-au mulţumit să se apere şi nu prea s-au apropiat periculos de poarta noastră. Au expediat un singur şut la poartă, şi acela pe lângă, în prima repriză, în vreme ce Argeşul a avut 2-3 ocazii clare de a marca. Risipite, însă, din păcate.

Meciul s-a jucat pe o vreme bună pentru fotbal

Iar risipa aceasta s-a răzbunat, în minutul 52, când Daniel Florea a reluat din alunecare, de la vreo 6-7 metri, o centrare pe jos venită din flancul drept al ofensivei oaspeţilor, de la Daniel Popa, autor al unei incursiuni nepermis de lejere prin defensiva noastră.

A fost primul şut pe poartă al oaspeţilor din acest meci. Eficienţă de-a dreptul italiană.

După gol, Prepeliţă a forţat atacul, scoţându-l pe neinspiratul Drăghici şi introducându-l pe Năstăsie. De asemenea, a fost scos un mijlocaş defensiv, Şerban, şi aruncat în luptă brazilianul Ruan Teles, care n-a jucat încă, de când a fost adus la Piteşti.

Presiunea alor noştri a creat alte câteva bune ocazii de gol. Cea mai mare, reluarea cu capul a fundaşului central Grigore Turda, din ultimul minut de joc, prinsă de portarul Chindiei.

Târgoviştenii au ştiut să se închidă bine, au mai şi tras de timp, cât au putut, şi au izbutit să conserve avantajul minim luat. Şi, uite-aşa. cu numai un punct luat din două meciuri pe teren propriu, în play-out, am ajuns la doar 4 puncte distanţă de primul loc care duce la barajul pentru evitarea retrogradării.

Încă o dată se adevereşte că, dacă Malele şi Palic nu sunt în zile bune (azi niciunul nu a fost, din păcate), avem mari probleme. Nu suntem salvaţi, nici condamnaţi. Totul se joacă în continuare.

Irina TEBEICĂ

surse foto: captură video Digisport, Răzvan Marinescu/Argeş Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here