FC Argeş-CFR, arbitrat de Andrei Chivulete , un specialist în a face meciurile praf, din cauza căruia CS Mioveni a vrut să se retragă din campionat

Date:

Share post:

Partida de mâine, de la Piteşti, dintre FC Argeş şi CFR Cluj-Napoca (ora de start, 20,30) din play-off-ul primei ligi de fotbal, va fi condusă la centru de arbitrul Andrei Florin Chivulete, ajutat de la margini de tuşierii Mircea Orbuleţ şi Bogdan Gheorghe, a aanunţat Comisia Centrală a Arbitrilor.

Centralul partidei de mâine e fiul unui fost arbitru de primă ligă, Florin Chivulete, cel cunoscut şi arhicunoscut după scandalul „folcloristelor”, în care fusese acuzat că a încercat să corupă o brigadă străină cu ajutorul unor fete echipate în costume populare.

Lista meciurilor făcute praf de acest Chivulete jr e atât de lungă încât omul n-ar fi trebuit în viaţa lui să arbitreze mai sus de eşaloanele judeţene de amatori. Probabil, dacă nu l-ar fi chemat Chivulete şi n-ar fi fost feciorul cui este, aşa ar fi stat lucrurile.

Însă, cum necum, dl Andrei Chivulete a ajuns arbitru de primă ligă. Fără să fi jucat vreodată fotbal din câte ştim, la nivel superior celui de curtea şcolii.

În ianuarie anul trecut, la Craiova, a încercat din răsputeri să ajute gazdele de la CSU (Rotaru), într-un meci cu FC Argeş. Nu i-a ieşit.

După câteva luni, în august 2021, Andrei Chivulete le-a oferit pe tavă celor de la CFR Cluj-Napoca trei puncte în meciul din deplasare cu CS Mioveni, validând un gol dintr-un ofsaid mare şi neacordând penalty pentru CS Mioveni la o fază în care un apărător clujean aproape că i-a rupt tricoul lui Garutti, în careu.

Fapt care l-a determinat pe primarul Ion Georgescu să ameninţe că retrage echipa din campionat, iar pe jucătorii de la CS Mioveni, să facă un fel de grevă japoneză în etapa următoare, când au jucat cu banderole albe pe braţe, în semn de protest faţă de japca lui Andrei Chivulete, a lui Marcel Bîrsan şi a altor arbitri de aceeaşi stirpe.

CS Mioveni a cerut chiar scoaterea din arbitraj a acestui Andrei Chivulete, însă, evident, fără succes.

Scriam, în august anul trecut: „Am încercat să aflăm cum ajuns acest tânăr domn Chivulete (are 36 de ani acum) arbitru în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

Vorba unei replici celebre dintr-un film românesc, am căutat să aflăm ce-l recomandă să ajungă arbitru de Liga I. Răspunsul ar fi, pe scurt: nimic. Dar absolut nimic, în afara faptului că tatăl său, Florin Chivulete, a fost tot arbitru de Liga I”.

Sperăm să nu fie cazul ca după meciul de mâine să fim nevoiţi să-i mai dedicăm un articol acestui arbitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni a ratat promovarea în prima ligă de fotbal (foto/video)

CS Mioveni n-a reușit promovarea în prima ligă de...

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, o nouă ediție, la Pitești, peste câteva zile

În perioada 28 mai-2 iunie, Teatrul Alexandru Davila din...

Ion Georgescu a revenit în funcția de primar al orașului Mioveni, a decis Tribunalul Argeș

Ion Georgescu, fost primar al orașului Mioveni, judecat în...

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...