În această seară, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, FC Argeş ar fi trebuit să înceapă marşul înspre revenirea în prima ligă la fotbal.

Adversar, o echipă modestă, cuminte, în ciuda numelui cândva sonor: Ripensia Timişoara, o formaţie ai cărei conducători au declarat că anul ăsta vor doar să subziste în a doua ligă, pentru a ataca promovarea următorul sezon.

Argeşul era dată ca favorită certă. Numai că, pe teren, timişorenii s-au apărat bine, grupat, „sus” (la vreo 30 m de poarta proprie).

Buhăescu putea marca în min. 35, dar a trimis în plasa laterală

Argeşul a avut o singură ocazie de gol în prima repriză, la lovitura de cap a lui Vasile Buhăescu.

Nici timişorenii nu au avut vreo prezenţă mai semnificativă la poarta noastră. Atâta doar că, pe final de repriză, Fotescu de la Ripensia a prins şutul carierei lui de fotbalist: exact la vinclu, în cel mai curat stil Claudiu Niculescu.

Dică a mutat imediat după pauză, scoţându-i pe inexistentul Buleică şi pe Şerban. În locul lor au intrat Brânzan şi Popescu, dar aspectul jocului nu s-a schimbat prea mult.

Din minutul 53, după ce fiul „Cobrei”, Barbu, a intrat în locul unui alt veteran pasiv, Muşat, jocul Argeşului a început să se mai anime şi să apară ocazii la poarta puştiului Dobre, un elev de clasa a XI-a, titularizat cu mult curaj de antrenorul Alexandru Pelici.

Argeşul a atacat mai mult, dar în stil piteştean: adică haotic, la întâmplare, poate iese ceva.

La Ripensia s-a văzut că antrenor e dl Pelici: echipă disciplinată, harnică, cu jucători fără cine ştie ce virtuţi tehnice, dar ambiţioşi şi muncitori.

Totuşi, era clar că pentru orice privitor că FC Argeş e echipa mai bună. Chestie care s-a materializat şi pe tabela de marcaj, în minutul 75, prin Popescu, după o pasă a lui Blejdea.

După egalare, jocul a avut acelaşi aspect, cu FC Argeş la timona meciului, dar fără a pune mari probleme apărării adverse.

Cireaşa pe tortul unei evoluţii slabe, mult sub aşteptările celor 3-4 mii de spectatori, a pus-o Zaluschi, de la Ripensia, care a şutat frumos, imparabil, din „căciula careului”, după ce s-a distrat în prealabil cu Panait şi cu Turda.

Era minutul 83. De aici încolo a fost limpede că ai noştri, mai slab pregătiţi fizic decât oaspeţii, nu mai au forţa să revină.

De la FC Argeş ne–au plăcut Cătălin Barbu şi Vasile Buhăescu şi nu ne-a plăcut faptul că Alin Popa n-a fost introdus de antrenorul Dică pe teren.

Alin Buleică şi Constantin Muşat au fost dezamăgirile serii.

De la Ripensia ne-a plăcut puştiul Dobre, decis şi sigur pe el, deşi la 18 ani un portar e încă foarte crud, şi luciditatea lui Zaluschi. Şi ne-au mai plăcut modestia şi hărnicia jucătorilor bănăţeni.

Ripensia a câştigat meritat. FC Argeş pare, deocamdată, că n-are alt argument în lupta pentru promovare în afara tradiţiei.

Au jucat echipele:

FC Argeș Piteşti : Agachi – Dănescu, Turda, Vișa, Mușat, Panait, Șerban, Buleică, Năstăsie, Blejdea, Buhăescu. Au mai jucat Brânzan, Barbu şi Popescu.

Ripensia Timişoara: Dobre – Lungu, Burdeț, Tînc, Voinea, Zaluschi, Toma, Chera, Tudorache, Hecsko, Fotescu. Au mai jucat Tiereanu, Manea şi Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here