FC Argeş caută antrenor cu ştaif. Pe lista scurtă, Adrian Ursea, fost antrenor la Neuchatel, OGC Nisa sau Servette Geneva

Date:

Share post:

Conducerea FC Argeş are pe lista scurtă de unde se va alege viitorul antrenor principal un nume interesant: Adrian Ursea, fost fotbalist la Petrolul şi Victoria Bucureşti, care a jucat şi apoi a antrenat în Franţa şi Elveţia echipe cu nume respectabile.

Alegerea unui antrenor principal e obligatorie pentru clubul FC Argeş, întrucât singurul deţinător de licenţă UEFA Pro, necesară pentru a pregăti echipe de primă ligă, Constantin Schumacher, tocmai a plecat de la echipă.

Înlocuitorul său interimar, Dragoş Radu, deţine doar licenţa UEFA A, care nu-i permite să fie principal la acest nivel; dl Radu poate conduce echipa doar 30 de zile, răstimp în care conducerea FC Argeş trebuie să numească un principal cu acte în regulă.

Iar după experienţa cu Marius Croitoru, e improbabil că se va mai recurge din nou la un antrenor fără calificarea necesară.

Site-ul Prosport a anunţat, azi, că pe lista scurtă de unde se va alege viitorul antrenor sunt trei nume: Marius Măldărăşanu (actualmente sub contract cu echipa din Sibiu), Alin Minteuan şi Adrian Ursea.

Varianta Măldărăşanu, după părerea noastră, nu e viabilă. Conducerea clubului din Sibiu a anunţat, prin vocea preşedintelui Dani Coman, dacă nu ne înşelăm, că nu se pune problema despărţirii de Marius Măldărăşanu.

„Am promovat cu Măldărăşanu, retrogradăm cu Măldărăşanu”. Deci lucrurile par a fi clare.

Alin Minteuan e un fost fotbalist la CFR Cluj-Napoca, a rămas acolo ca antrenor după încheierea carierei şi a antrenat copii şi juniori, apoi a trecut secund la prima echipă. E şi acum secundul lui Dan Petrescu. Când a fost nevoie, Minteuan a jucat şi rol de principal, dar a fost mereu doar o variantă de avarie.

Nici Alin Minteuan nu ni se pare a fi o soluţie bună pentru FC Argeş.

Al treilea nume, însă, cel al lui Adrian Ursea, e infinit mai interesant. A fost jucător la Petrolul şi la Victoria Bucureşti, apoi, după 1990, a plecat în Elveţia, unde a jucat la mai multe echipe din primele două divizii. Din 2000 încoace a început să antreneze.

Ca tehnician, a trecut pe la echipe cu nume respectabile. A stat patru ani la Servette Geneva, la juniori, tineret şi secund la prima echipă, apoi a avut un mandat foarte lung, de aproape 9 ani, ca director tehnic la Neuchatel Xamax.

Are, de asemenea, în CV câţiva ani ca secund la echipa franceză de primă ligă OGC Nisa (Nice), la care a pregătit şi prima echipă, vreme de aproape două sezoane. Cu rezultate nu tocmai rele.

Se spune că Ladislau Boloni l-ar fi avut în vedere pe Adrian Ursea, pentru a-l coopta în staful echipei naţionale, dar tratativele dintre FRF şi Ladislau Boloni n-au avut rezultat, iar principal a fost numit Edi Iordănescu. Mai departe ştim cu toţii ce a urmat cu naţionala.

Una peste alta, Adrian Ursea ar putea fi tehnicianul capabil să scoată la lumină echipa FC Argeş. Din ce-am putut citi despre el în presa de limbă franceză, e un antrenor foarte bine pregătit teoretic (a făcut în Elveţia şcoala de antrenori), care analizează adversarii până în cel mai mic detaliu, pregăteşte bine jocurile şi e exigent cu jucătorii săi.

Câteva exemple (în limba franceză), aici, aici şi aici.

A fost ofertat inclusiv de FCSB, dar a spus răspicat că pune preţ pe calitatea umană. Acum doi ani, Adrian ursea spunea că nu ia în calcul o revenire în fotbalul românesc, unde a fost doar jucător, dar nu a antrenat vreodată.

„Nici măcar nu mi-a trecut prin cap așa ceva! Nu face parte din planurile mele, dar în fotbal nu știi niciodată ce-ți rezervă viața. Sunt însă la mijloc chestiuni legate de condiții, de nivelul jucătorilor și al campionatului, detalii de care nu poți face abstracție.

Dincolo însă de detaliile financiare, de exemplu, mă interesează calitatea umană, care e determinantă. Înseamnă din start un pas înainte în orice proiect”, zicea dl Ursea.

sursa foto: Servette Geneve

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....