FC Argeş are din nou un Dobrin: pe Ramon Dobrin Gaşpar, adus de la Gaz Metan Mediaş

Date:

Share post:

La 39 de ani distanţă de la ultimul meci al lui Dobrin în tricoul alb-violet (iunie 1983, FC Argeş-FC Bihor 2-0), un alt Dobrin a ajuns la FC Argeş: Ramon Dobrin Gaşpar are doar 19 ani şi este, alături de coechipierul său Răzvan Covaci, unul dintre puştii aruncaţi în luptă, în play-out-ul campionatului trecut, de fosta prim-divizionară Gaz Metan Mediaş, şi care a impresionat prin cele arătate pe teren.

I-a impresionat şi pe şefii clubului FC Argeş, care l-au adus la Piteşti, la pachet cu Răzvan Covaci.

Ramon Dobrin Gaşpar s-a născut la Mediaş, dar a plecat din ţară, pe când nici nu împlinise patru ani, împreună cu părinţii săi, emigraţi în căutarea unui trai mai bun, în Irlanda.

Ramon Dobrin Gaşpar, în copilărie, alături de părinţii săi

Acolo, tânărul care poartă numele marelui Dobrin (a fost o dorinţă a tatălui său, fost fotbalist şi el şi mare admirator al lui Maradona, altfel) a jucat la echipele de juniori şi tineret ale echipei de primă ligă irlandeză Cork City.

Anul trecut a revenit singur acasă, la Mediaş, a dat probe la Gaz Metan, iar antrenorul de atunci, Mihai Teja, l-a oprit în lotul echipei de seniori, unde Ramon Dobrin a strâns deja 11 prezenţe. Profitând, evident, de faptul că majoritatea seniorilor au părăsit Gaz Metan după ce echipa s-a cufundat în grave probleme financiare.

Ramon Dobrin Gaşpar, în tricoul celor de la Cork City FC

„Jucătorul care îmi place cel mai mult, este Cristiano Ronaldo. Îmi place totul la el și e un model pentru mine. Are calități fizice impresionate și e foarte profesionist, se antrenează din greu. Încerc să îl copiez și eu. Mă pregătesc bine, fac multă sală, încerc să îmi antrenez viteza. Mănânc sănătos, nu beau, nu am tatuaje”, declara fotbalistul, cu puţin timp în urmă, colegilor de la sport.ro.

Fireşte că tânărul Gaşpar e conştient ce nume poartă: „Nu știu foarte multe despre Dobrin, doar ce mi-a zis tata despre el, am mai văzut imagini pe internet și am văzut că era un fotbalist excepțional. Sunt mândru că port numele său și îmi doresc să ajung la fel de bun ca el, dacă este posibil. Aș vrea să fiu Noul Dobrin”, a povestit puştiul, pentru sursa citată.

Ramon Dobrin Gaşpar joacă mijlocaş ofensiv sau atacant. E cotat de Transfermarkt la 100.000 de euro.

surse foto: Facebook/Gaz Metan Mediaş, Fotbal Club Argeş Piteşti/Gabriela Neacşu, Cork City FC

Vizite28

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...