Clubul de fotbal FC Argeş Piteşti a primit, în această dimineaţă, de la UEFA, licenţa care-i permite să participe, la finalul acestui campionat, în a treia competiţie europeană, Europa Conference League.

Pentru a ajunge acolo, FC Argeş trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri la finalul play-out-ului, să susţină – şi să câştige – un meci de baraj cu cealaltă echipă fruntaşă din play-out, apoi să învingă, într-un alt baraj, ultima echipă din play-off aflată pe loc de cupă europeană.

Deocamdată, FC Argeş e pe locul secund în play-out, cu 27 de puncte, la două în spatele liderului Chindia şi la două puncte în faţa învinsei din meciul de ieri, UTA, clasată a treia.

„Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I.

În paralel cu licenţa pentru Liga I am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor. Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe.

UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out.

A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a declrat, pentru site-ul oficial al clubului, fostul fundaş Vasile Popa, care a fost responsabil cu obţinerea licenţei.

Imaginea de sus e de la meciul FC Argeş-Chindia, din play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here