Fără localităţi în carantină, în Argeş. Masca, obligatorie şi în spaţiile publice deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane

Date:

Share post:

Şedinţa de azi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş s-a încheiat fără ca vreuna dintre localităţile judeţului să fie supusă carantinei.

În schimb, au fost adoptate noi măsuri restrictive, menite a ajuta la încetinirea răspândirii infecţiilor cu coronavirus (Covid-19).

Cea mai severă dintre aceste măsuri se referă la obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în orice spaţiu public deschis, pentru grupuri mai mari de două persoane.

Măsura intră în vigoare de mâine dimineaţă şi e valabilă pentru toate localităţile din judeţul Argeş. Acesta devine, astfel, primul judeţ din ţară în care o astfel de obligativitate e introdusă. Evident, rămâne în vigoare obligativitatea de a purta mască în spaţii închise.

Evenimentele private nu vor putea să se desfăşoare după ora 22, în cursul săptămânii, respectiv după ora 23, în weekend-uri.

Sunt exceptaţi de la această obligativitate copiii cu vârste de până la cinci ani neîmpliniţi.

Operatorii economici (restaurante, terase, transportatori etc) care încalcă regulile vor fi amendaţi şi le va fi suspendată activitatea pentru două săptămâni.

De asemenea, rămâne în vigoare suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg sau bâlci, precum şi activitatea de agrement piscine şi bazine de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă.

Interdicţia, decisă în 22 iulie, este valabilă în toate localităţile judeţului Argeş până în ziua de 9 august inclusiv, dar poate fi prelungită, dacă CJSU Argeş va considera necesar.

„Am speranţa că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăţi, în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în judeţul Argeş”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În imagine, prefectul Soare, oferind declaraţii presei la încheierea şedinţei de azi a CJSU Argeş.

Actualizare 1 – La întrebarea pusă de mai mulţi cititori, precizăm că masca nu trebuie purtată pe stradă, dacă sunteţi singur(ă), ci doar dacă mai sunteţi cu cel puţin încă o persoană sau dacă frecventaţi locuri aglomerate (cum ar fi pieţele), chiar dacă acestea sunt în spaţii deschise, în aer liber.

Actualizare 2 – Prefectura judeţului Argeş a revenit asupra informării privind noile măsuri de limitare a răspândirii pandemiei şi a anunţat că data intrării în vigoare a acestor măsuri este joi, 30 iulie, şi nu miercuri, 29 iulie, cum declarase iniţial prefectul Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Dacia Manifesto, prototipul de tip Start Trek, nu va fi disponibil pentru vânzare, a anunţat constructorul (Galerie foto)

Modelul Dacia Manifesto, prototipul futurist al constructorului român, prezentat...

Cresc şi pensiile speciale ale foştilor parlamentari, nu doar lefurile actualilor

Votul dat de Senatul României, în urmă cu aproape...

Horaţiu Mălăele, conferinţă despre lectură, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu din Piteşti

Horaţiu Mălăele va fi, în data de 30 septembrie,...

Şofer băut, la volanul microbuzului şcolar, într-o comună din Argeş

Un şofer care băuse binişor a fost prins de...

Comoara din podul unei biserici săseşti din Mediaş: 150 de cărţi vechi de 400-500 de ani

Un adevărat tezaur de carte medievală a fost descoperit,...

O maşină a luat foc, în mers, pe o stradă din Câmpulung

Un autoturism a luat foc azi la prânz, în...