Aseară, Judecătoria sectorului 1 al Capitalei a admis cererea formulată de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție şi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Marius Dănuţ Caraşol, fost director al companiei de stat Transelectrica.

Acesta fusese reţinut, în cursul dimineţii de ieri, de către anchetatori, după ce i se percheziţionaseră trei imobile pe care le deţine, în Bucureşti şi în zona metropolitană a Capitalei.

Caraşol a absolvit Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria (Teleorman) în 1992 şi a lucrat apoi, din 1993 până în 2006, ca electrician.

Din 2006 a devenit adjunct de şef de unitate operativă la Enel Distribuţie Muntenia SA, graţie unei diplome de inginer falsificate.

Potrivit acesteia, Marius Dănuţ Caraşol ar fi absovit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Însă, colegii de la site-ul de specialitate www.edupedu.ro au aflat că diploma lui Caraşol e falsă.

Fapt confirmat de răspunsul oficial al Politehnicii din Bucureşti:

„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică.

Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

În ianuarie anul trecut, falsul inginer Caraşol a fost impus de PSD ca director al Transelectrica, sucursala de transport Bucureşti. Colegii din presa din Bucureşti susţin că numirea lui Caraşol în această funcţie i se datorează, în principal, susţinerii de care a avut parte de la senatorul PSD Nicolae Bădălău.

Impostorul ajuns director al unei companii de importanţă naţională va fi pus, probabil, să returneze banii încasaţi necuvenit, adică aproape 100.000 de euro (460.000 de lei, cu aproximaţie).

sursa foto: energy-center.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here