În ziua de 13 februarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Din cercetări s-a stabilit că la sfârşitul lunii noiembrie 2019, cei în cauză ar fi răspuns la un anunț privind contractarea unor servicii de trasport intracomunitar de marfă, pretinzând calitatea de reprezentanți ai unei societăți comerciale şi confirmând efectuarea comenzilor de transport.

În continuare, la încărcarea mărfii, s-au prezentat cu autoutilitare având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, iar conducătorii auto au declinat identități nereale în vederea întocmirii documentelor de transport.

Ulterior, reprezentanții persoanei vătămate nu au mai putut lua legătura cu transportatorul, iar marfa, constând în peste 300 de radiatoare auto, nu a mai ajuns la destinație.

După cele trei percheziții, doi bărbaţi, cu vârsta de 33 şi 39 de ani, ambii din Bucureşti, au fost aduşi la sediul poliţiei, iar după administrarea probatoriului, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

În ziua de 14 februarie a.c., cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Totodată, față de cei în cauză a fost luată și măsura reținerii permiselor de conducere, conform prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.

În ziua de 14 februarie a.c., a urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat încă o percheziţie, pe raza localităţii Lunca Corbului, unde a fost descoperită întreaga cantitate de marfă, prejudiciul fiind recuperat integral și restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Biroul de Presă al Poliţiei Argeş

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here