Fagotistul Vlad Dănilă, în premieră, joi, la Filarmonica din Piteşti

Date:

Share post:

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic.

Alexandru Ganea

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, participă fagotistul Vlad Dănilă, care va interpreta Concertul pentru fagot și orchestră, de  Nino Rota.

În program mai sunt incluse Uvertura la Forța destinului, de Giuseppe Verdi, și Simfonia nr. 1, op. 68, de Johannes Brahms.  

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră,  clasa Dumitru Goia.

Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.

A colaborat cu pianiştii: Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar, violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, cornistul Petrea Gîscă şi sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă. 

Student la master în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală în specialitate Fagot, Vlad Dănilă (foto sus) este membru al Orchestrei Naționale de Tineret a României și fagotist la Opera Comică pentru Copii.

Deși tânăr, a colaborat cu Filarmonica „George Enescu” din București, Orchestra Națională Radio și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. A obținut premii la concursurile de gen de la Tulcea, Piatra Neamț, Suceava, Galați, a susținut recitaluri la sala mică a Ateneului Român, Palatul Șuțu, Universitatea Națională de Muzică și a fost solist alături de Orchestra „Universitaria” și Filarmonica Botoșani.

A studiat fagotul la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani cu profesorul Ioan Mutihac și la UNMB cu Godri Orban. Este în premieră la Filarmonica Pitești.    

Informaţiile ne-au fost furnizate de managerul Filarmonicii din Piteşti, dl Jean Dumitraşcu.

sursa foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...