Expoziţie foto „Rusia, file din natură”, la Muzeul Judeţean. Vicele Bughiu, mare iubitor de muscali: „O Rusie în toată măreţia ei”

Date:

Share post:

Azi, la Muzeul Județean Argeș din Piteşti a avut loc deschiderea unei expoziții de fotografie denumită “Rusia – file din natură”, organizată în colaborare cu Centrul Rus de Ştiință şi Cultură și Ambasada Rusiei în România. Expoziţie la deschidere căreia a asistat şi ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin (în dreapta, în imaginea de sus).

Acest tovarăş Kuzmin este acelaşi care, în iunie anul trecut, cugeta cam aşa: „Spre deosebire de Occident, în Rusia există libertatea de a vorbi, libertatea de exprimare… oamenii își exprimă liber opiniile, pun întrebări, fac niște evaluări și nimeni, nimeni nu îi plesnește peste bot, nu le închide gura”. Sar, însă, unii pe geam, alţii pleacă în Siberia şi uită să mai revină acasă, alţii dispar ca fumul de ţigară etc.

Tovarăşul ambasador Kuzmin nu e pentru prima dată prezent la Piteşti. Omul a simţit că aici e apreciat şi iubit. A mai fost, acum doi ani şi ceva, oaspete al Universităţii de stat din Piteşti, la un seminar-dezbatere cu tema „România, UE, Rusia – istorie, relațiile actuale și tendințe”.

Cu toate acestea, ambasadorul rus a fost primit cu evlavie la Muzeul Judeţean Argeş, ca un promotor al democraţiei şi libertăţii ce se află.

„La deschiderea expoziției, au fost prezenți, alături de conducerea Muzeului Județean Argeș, E.S. Valery Kuzmin – Ambasadorul Federaţiei Ruse la București, dl. Mikhail Davydov – directorul Centrului Rus de Ştiință şi Cultură, dl. Octavian Sachelarie – directorul Bibliotecii Județene Argeș, reprezentanți ai administrației publice locale din Pitești și Mioveni, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media”, a informat Consiliul Judeţean Argeş.

Tovarăşul ambasador Kuzmin, în costum deschis, cu vestă, alături de alţi tovarăşi din conducerea de partid şi de stat in judeţul Argeş

Consiliu Judeţean al cărui vicepreşedinte, dl Adrian Bughiu (în mijloc, în imaginea de sus), a lăsat opinia publică să vadă ce mare iubitor de muscali este, cugetând, pe pagina de Facebook a instituţiei, următoarele: „Suntem onorați de desfășurarea acestui eveniment și de prezența Excelenței Sale (ambasadorul Kuzmin n.r.) în mijlocul nostru. Expoziția fotografică de astăzi ne arată o Rusie în toată măreția ei…”.

După care, ca un intelectual rasat şi om de cultură ce este, dl Bughiu a continuat: „Îi asigurăm pe vizitatorii noștri de astăzi, pe partenerii noștri (care parteneri, ce parteneriate avem noi cu Rusia? – n.r.) că vom avea întotdeauna deschidere spre genul acesta de evenimente și vom încuraja în măsura posibilului tot ceea ce ține de partea culturală”.

După expoziţia cu frumuseţile Rusiei, le aşteptăm cu interes pe cele cu minunăţiile Coreei de Nord, ale Turkmenistanului sau, mai aproape de noi, cu cele ale Bielorusiei lui Lukaşenko.

Iar dacă la Muzeul Judeţean nu găsim expus, data viitoare, un exemplar din Ruhnama lui Saparmurat Niazov, să ştiţi că ne supărăm.

sursa foto: Facebook/Consiliul Judeţean Argeş

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...