Expoziţie de sculptură Dragoş Neagoe, la Muzeul Goleşti

Date:

Share post:

Duminică, 23 mai, va fi deschisă la Muzeul Golești expoziția sculptorului Dragoș Neagoe, intitulată „Amprenta unui portret regăsit”, a anunţat instituţia, printr-un comunicat de presă.

Artistul s-a născut la 13 aprilie 1974, în București, a absolvit mai întâi Universitatea Politehnică București și apoi a obținut o licență în sculptură la Universitatea de Arte din același oraș. Poate că ingineria a pierdut ceva prin faptul că a fost părăsită de Dragoş Neagoe, nu e sigur. Ce e sigur, însă, e că Arta a avut de câştigat din asta.

Sculptorul consideră că arta sa „este cel mai intim limbaj/cod/mod de exprimare, limbaj care se aseamănă foarte mult cu poezia, o concentrare de idei, simboluri, sentimente într-un singur vers. Sau ca un cântăreț de muzică care cu o octavă te face să plângi. Exact asta simt și în limbajul sculpturii. Astfel, într-o singură formă adun, de exemplu, toată suferința lumii sau toată bucuria copiilor mei, depinde ce îmi spune vocea mea interioară”.

„O mărturisire a unei arte mature și a unui suflet plin de sensibilitate. Pentru realizarea lucrărilor, Dragoș foloseste o tehnică mai puțin obișnuită, tehnica sculptării în groapă, în care tot ce este concav devine convex si invers. Practic materialul este turnat într-o groapă pregătită de sculptor și ia forma acesteia. A participat la nenumărate expoziții și este autorul mai multor monumente de for public.

Dragoș Neagoe expune la Muzeul Golești mai multe portrete/măști și câteva sculpturi de mari dimensiuni inspirate de drama victimelor comunismului. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 mai – 23 august 2021. Deschiderea oficială a acesteia, care va consta într-o întâlnire a publicului cu Dragoș Neagoe, va avea loc duminica, 23 mai, de la ora 13″, se mai menţionează în comunicat de presă citat.

sursa foto: captură video youtube

Vizite4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...