Marţi, 22 iunie, de la ora 10, Consiliul Judeţean Argeş va găzdui venisajul expoziţiei de pictură „Artă pentru suflet” semnat de Tiberiu Alin Jakab. Expoziţia se va afla holul clădirii şi vor fi expune 50 de lucrări, picturi ce pot fi şi cumpărate.

Cine este Tiberiu Alin?

Cu o poveste de viață deosebită, fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant. 

Originar din Mureș şi abandonat de mamă la naștere, Tiberiu Jakab (sau Iakab) locuiește de aproape 19 ani într-un centru de boli psihice din comuna argeșeană Tigveni. 

Tiberiu a stat doar o lună cu părinții, la 18 ani, după ce a trebuit să plece dintr-un centru pentru copii. Ulterior, faptul că familia nu avea bani aproape deloc, iar Tibi avea probleme de sănătate, i-a făcut pe părinții săi îi găsească un loc în centrul de la Tigveni.  

A început să învețe culorile de când avea șase ani, iar pasiunea pentru pictură nu l-a părăsit niciodată și nu puține sunt zilele în care pictează şi 10-12 ore. 

Tablourile lui sunt atât de pline de culoare încât ai putea crede că au fost create de un om cu o viață fericită și nu de către un tânăr cu care destinul nu a fost deloc darnic.  

Are un talent deosebit în a realiza reproduceri impresionante după picturi faimoase, în special după Nicolae Grigorescu, însă are și destule creații originale. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here