Experienţe audio unice, marca Jean Michel Jarre, pe viitoarele modele electrice Renault

Date:

Share post:

Constructorul francez Renault a încredinţat celebrului Jean Michel Jarre sarcina de a modela şi defini experienţele audio la bordul viitoarelor modele electrice ale mărcii, a informat grupul Renault, printr-un comunicat de presă.

„Într-un moment în care vehiculele electrice sunt în plină expansiune, am decis să regândim „sunetul”, atât în interior, cât și în exterior. Încredințându-i lui Jean-Michel Jarre noua semnătură sonoră a modelelor electrice, echipa Renault valorifică astfel întreaga creativitate a artistului.

Semnătura sonoră acoperă mai multe funcţionalităţi: secvența de bun venit la intrarea în vehicul, întregul sistem audio (componente, locație, algoritmi), precum și sunetul emis de vehiculele electrice atunci când rulează sub 30 km/h pentru a avertiza pietonii (VSP: Vehicul Sound Pieton)”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Jean Michel Jarre, un titan al muzicii electronice

„Jean-Michel Jarre va oferi o perspectivă artistică pentru primul algoritm al inovatorului „Sonic Road” Renault. Acest serviciu patentat Renault va oferi pasagerilor coloana sonoră ideală, care se bazează atât pe preferințele muzicale ale șoferului, cât și pe informații contextuale: locuri, peisaje, vreme sau chiar ora din zi.

Ca muzician şi cercetător, Jean-Michel Jarre a conceput o modalitate de a asocia datele contextuale detectate de mașină cu un anume conținut muzical (muzică, podcasturi, știri…). O experiență senzorială inedită pentru toți pasagerii, care va amplifica sentimentul de a fi complet cufundat în mediul înconjurător”, a mai transmis grupul Renault.

Jean Michel Jarre (face 74 de ani în august) este unul dintre pionierii mondiali ai muzicii electronice, dar şi compozitor şi interpret de răsunet. Primele sale spectacole de muzică electronică, exclusiv instrumentală, au făcut furori la nivel mondial.

Albumul său de debut, „Oxygene„, s-a vândut zeci de milioane de copii.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...