Doi sătmăreni curajoşi, tată şi fiu, Bertici Attila și Norbert, au pornit pe 10 octombrie în aventura vieţii lor.

La volanul unei Dacia Logan, cei doi au străbătut în 42 de zile peste 29.000 de km. Ruta pe care cei doi au ales-o a fost: România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia – Rusia (o traversează în întregime de la vest până în Siberia de Est) – Mongolia – Kazahstan –  Kârgâzstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Georgia (aici ocolesc Marea Caspică) – Turcia (pe malul Mării Negre) – Bulgaria – România, aşa cum precizează site-ul Informaţia Zilei.

Ieri, cei doi iubitori de necunoscut s-au întors în ţară, după o aventură pe care n-o vor uita prea curând. Tatăl şi fiul au fost primiţi de zeci de prieteni şi apropiaţi, dar şi de reprezentanţi ai municipalităţii, în Piaţa Libertăţii din Satu Mare.

După ropotele de aplauze şi felicitări, cei doi au povestit tuturor peripeţiile prin care au trecut de-a lungul a celor 42 de zile.

Întrebați dacă recomandă o astfel de aventură, cei doi au spus că da. “În ciuda dificultăților, peisajele, dar și oamenii întâlniți pe drum, au fost experiențe pe care nu le vom uita niciodată.

Este foarte greu să explic ce vezi acolo, în fostele țări sovietice. Sau în Mongolia…cerul albastru, cum nu l-am mai văzut niciodată. Cum s-au văzut stelele…” au relatat sătmărenii pentru site-ul Presa SM.

Dacă iniţial această expediţie a fost calculată să dureze aproximativ 45 de zile, temerarii din Satu Mare au reuşit să parcurgă cei peste 29.000 de km în doar 42 de zile.

Costurile totale ale expediţiei s-au ridicat la aproximativ 8.000 de euro, aşa cum informează site-ul Presa SM.

Sursa foto: Hello Siberia/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here