Expediţia cu Dacia Duster în Siberia îşi continuă drumul către casă, pe viscol şi frig cumplit. Maşina, fără probleme

Date:

Share post:

Soţii Kinga şi Attila Bertici au plecat, în urmă cu mai bine de cinci săptămâni din Satu-Mare, la bordul unei Dacia Duster 1.5 dCi (diesel), spre Polul planetar al frigului, localitatea siberiană Oymyakon, Federaţia Rusă.

Le-a luat celor doi curajoşi aproape o lună de călătorie, la bordul Daciei, ca să ajungă în cea mai friguroasă localitate de pe Planetă, Dar au ajuns, devenind primii români care ajung acolo iarna.

Iar Neo al lor, prima maşină Dacia care ajunge la Oymyakon.

Iar Dacia Duster, alintată de cei doi cu numele de Neo, i-a servit aproape fără reproş, deşi, pe unele porţiuni din Siberia, la temperaturi de minus 50 spre minus 60 de grade, motorul s-a comportat ciudat.

„Avea tendinţa să sară de pe drum, să decoleze ca elicopterul. De la motor se tot auzeau nişte sunete ciudate, s-a aprins lampa de check engine. Dar nu s-a oprit şi nu ne-a lăsat”, a povestit Attila Bertici.

Exact ca la alpinism, unde se spune că e mai greu de coborât de pe piscuri decât de urcat, şi în cazul compatrioţilor noştri din Satu-Mare, drumul de întoarcere s-a dovedit a fi mai dificil.

În apropiere de oraşul siberian Barnaul, au evitat la limită (oprindu-se la timp) un carambol masiv, în care au fost implicate zeci de vehicule.

Dumnezeu i-a ajutat pe soţii Bertici, care s-au oprit din cauza viscolului mai devreme decât planificaseră, evitând astfel cumplitul carambol de lângă Barnaul

Deşi, de câteva zile, au ajuns mai aproape de civilizaţie, în sensul că de acum rulează pe şosele, nu numai pe gheaţă şi zăpadă, condiţiile de trafic au fost foarte grele.

Deseori, au avut de înfruntat ninsori viscolite, iar temperaturi au stat constant între -20 şi -40 de grade.

Au ajuns, însă, cu bine în cel mai mare oraş din Siberia, Novosibirsk, unde maşina a avut parte de o revizie şi de o verificare minuţioase, la un service din oraş.

Maşina, în service-ul unui specialist Renault-Dacia din Novosibirsk

„Sub bara din față s-au adunat nisip și gheață, așa ca băieții au dat jos bara și curăţă și acolo. Schimbăm uleiul și filtrele și mâine pornim spre orașul Omsk”, a spus Attila Bertici.

De la Novosibirsk, unde s-au oprit cei doi pentru revizie, şi până la Moscova mai sunt, însă, peste 3.000 km. Până acum, soţii Bertici au parcurs, cu Dacia lor Duster, aproape 20.000 km.

sursa foto: Hello Siberia Expedition/Kinga şi Attila Bertici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

O bestie cu chip de om, din Moşoaia, a violat o bătrână de 80 de ani

Un bărbat de 62 de ani din localitatea argeşeană...

S-au strâns banii necesari tratamentului în străinătate a micuţului David Mihăilă din Valea Mare Pravăţ

Familia micuţului David Mihăilă, un copilaş de numai câteva...

Iată aici care sunt cele mai importante 6 articole de toamnă!

Toamna este anotimpul perfect pentru a-ți actualiza garderoba și...

EXCLUSIV – Alexandru Pelici, despre Mario Tudose: „FC Argeş a câştigat un jucător de valoare”

Alexandru Pelici, antrenorul care a condus FC Argeş în...

8 medalii pentru judoka de la CS Mioveni la un turneul la Sibiu

Judoka legitimați la clubul CS Mioveni, pregătiți de Mihai...