Expediţia cu Dacia Duster în Siberia, exemplu pentru ziariştii care merg la raliul Budapesta-Bamako

Date:

Share post:

După cum am anunţat, în această seară, la Satu-Mare, sunt aşteptaţi să sosească soţii Kinga şi Attila Bertici, cei doi români care au reuşit, la bordul unei Dacia Duster diesel, de serie, să ajungă, în 9 ianuarie, la Polul mondial al frigului, localitatea siberiană Oymyakon (Oimiakon).

Despre extraordinara performanţă a celor doi compatrioţi din Satu-Mare şi a Daciei lor Duster, am scris şi vom mai scrie, după ce aceştia vor fi sosit acasă.

Dincolo de multiplele premiere datorate expediţiei cu Dacia Duster în Siberia, în plină iarnă, aventura cu final fericit a soţilor Bertici a mai avut şi darul de a oferi imboldul necesar şi altora, pentru a-şi depăşi limitele.

E cazul echipajului format din trei tineri din Târgu-Mureş (doi dintre ei, colegi de breaslă jurnalistică), a căror intenţie e să participe la cel mai mare raliu din lume destinat amatorilor, raliul Budapesta-Bamako.

Adrian Catană, Ovidiu Morar şi Călin Vancea (în imaginea de sus) sunt deja pe ultima sută de metri a pregătirilor, cei trei urmând să ia startul, din Budapesta, peste trei zile.

Colegii noştri de breaslă din Târgu-Mureş vor încerca să parcurgă traseul de la Budapesta la Freetown (capitala Republicii Sierra Leone) la bordul unei maşini de teren Nissan Patrol, model 1999, dotate cu un motor diesel supraalimentat de 2,8 litri, care dezvoltă 127 CP.

Bătrânul Nissan Patrol va avea ocazia să demonstreze că încă are capacităţi off-road la nivelul maşinilor moderne de azi

De precizat că ediţia din acest an a raliului nu va mai avea ca punct terminus oraşul Bamako (capitala statului Mali), din cauza resurecţiei activităţii unor grupări jihadiste locale.

Revenind la expediţia cu Dacia Duster în Siberia a soţilor Bertici, încununată de succes, jurnalistul mureşean Ovidiu Morar ne-a mărturisit că, pentru el şi pentru camarazii săi de raliu, Kinga şi Attila Bertici au devenit exemple de urmat.

„Dacă ei au putut realiza ceea ce au realizat, bazându-se doar pe ei înşişi şi pe Dacia lor, am tras concluzia că şi noi putem parcurge cei peste 8.200 km până la finalul raliului.

Când auzi despre nişte oameni obişnuiţi, cum sunt soţii Bertici, că pot realiza lucruri extraordinare, plecăm şi noi la drum cu un plus de încredere.

Exemplul lui Kinga şi al lui Attila Bertici e pentru noi un factor mobilizator în plus”, a declarat Ovidiu Morar pentru www-argesulonline.ro

sursa foto: Facebook/Nohai în Africa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto

În urmă cu puţin timp s-a încheiat partida din...

David Popovici s-a calificat în finală Campionatului European de la Roma

Înotătorul român, Daviv Popovici a reuşit să se califice...

Simona Halep, favorită la calificarea în sferturile de finală de la Toronto

În această seară, de la ora 20.00, românca, Simona...

UN PITEŞTEAN ŞI-A SCRIS NUMELE PE UNUL DINTRE ZIDURILE CETĂŢII SARMISEGETUSA

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit...

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...

Victor Predescu din Rociu-temerarul care a ajuns pe Everest

La o vârstă la care alţii stau şi îşi...