Expediţia cu Dacia Duster în Siberia ajunge mâine acasă

Date:

Share post:

La aproximativ o lună şi jumătate de la plecarea din Satu-Mare, expediţia soţilor Kinga şi Attila Bertici, care a avut ca destinaţie Polul mondial al frigului (Oymyakon, Siberia), e deja foarte aproape de revenirea acasă.

Plecaţi din Satu-Mare în data de 12 decembrie anul trecut, la bordul unei Dacia Duster 1,5 dCi (diesel), soţii Bertici au reuşit să ajungă, în plină iarnă, în cea mai friguroasă aşezare a Planetei, localitatea siberiană Oymyakon, din Federaţia Rusă.

Prilej cu care cei doi compatrioţi au stabilit o serie întreagă de premiere: prima Dacia care ajunge vreodată în acel loc, primii europeni care ajung iarna acolo, doar cu o maşină (fără convoi de asistenţă rutieră), primii români care ating Polul frigului iarna şi multe altele.

La periferia metropolei Nijni-Novgorod

După cum am mai relatat, drumul de întoarcere din străfundurile îngheţate ale Siberiei spre casă a fost chiar mai dificil decât atingerea ţintei.

Soţii Bertici au rezistat fizic, însă, călătoriei epuizante. Iar maşina, una de serie, fără îmbunătăţiri sau adaptări considerabile (doar un parbriz dublu în locul celui original şi un sistem de încălzire performant, instalate la un service la Novosibirsk), a trecut cu brio testul drumului lung, pe gheaţă şi zăpadă, la temperaturi apropiate de -60 de grade celsius.

Autostrada Nijni Novgorod-Moscova

Dacia s-a comportat impecabil şi i-a dus, respectiv adus cu bine pe cei doi compatrioţi îndrăzneţi. Acesta în condiţiile în care niciodată vreo maşină Dacia n-a fost testată în funcţionare la temperaturi mai mici de -30 de grade.

Aceştia au ajuns ieri în Lituania, la Kaunas, după ce au parcurs, în ultimele zile, ruta Chita-Perm-Nijni Novgorod-Vladimir-Moscova.

Centrul oraşului Vladimir mai păstrează încă decoraţiunile de sărbători

„Dacă toate merg bine şi de aici încolo, mâine (marţi – n.r.) sperăm să ajungem, spre seară, acasă, la Satu-Mare”, a spus Attila Bertici, într-un clip postat pe canalul de youtube al expediţiei.

Soţii Kinga şi Attila Bertici, la frontiera ruso-lituaniană

În imaginea de sus, Dacia Duster a soţilor Bertici, pozată lângă Kremlin şi biserica Vasili Blajenîi din centrul Moscovei, prin amabilitatea unui miliţian rus, care le-a dat voie conaţionalilor noştri să intre cu maşina într-o zonă interzisă, preţ de vreo 10 minute, ca să poată face nişte poze.

sursa foto: Kinga şi Attila Bertici/Hello Siberia Expedition

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...