După o ultimă porţiune de traseu în care expediţionarii sătmăreni Kinga şi Attila Bertici s-au confruntat cu nişte condiţii climatice cumplite, cei doi au izbutit, în această dimineaţă, să ajungă, cu Dacia Duster, la Oymyakon, Polul planetar al frigului.

Ultimii 300 de km până la destinaţie au fost un adevărat coşmar pentru cei doi conaţionali ai noştri, dar şi pentru Dacia care i-a dus, finalmente, la capătul drumului.

S-a mers, practic, pe nişte… hai să le zicem drumuri, în fapt, nişte poteci mai late prin zăpadă şi gheaţă, pline de denivelări, în condiţiile unor temperaturi imposibile. Pe drum au fost între minus 35 şi minus 50 de grade.

Niciodată vreo Dacie n-a fost testată în asemenea condiţii climatice extreme.

Este pentru prima dată când o maşină românească atinge cea mai friguroasă localitate de pe Pământ, în plină iarnă siberiană. A făcut-o o Dacia Duster 1,5 DCi, de serie, produsă la uzina Dacia de la Mioveni, condusă de doi conaţionali curajoşi şi temerari.

„Vraciul” satului (adică primarul) Oymyakon le-a urat bun venit soţilor Bertici

Pentru cei doi şi pentru Dacia lor – pe care o alintă cu numele Neo – urmează revenirea acasă. Va fi la fel de greu ca şi drumul până la Oymyakon, dar soţii Bertici sunt optimişti.

„Dacă ne-a adus până aici, fără nicio problemă majoră, ne va aduce şi înapoi acasă, în ţară”, a spus Attila Bertici.

sursa foto: Kinga şi Attila Bertici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here